3G'de AB ortalamasını geçtik

ICT Summit Eurasia - Bilişim Zirvesi bu yıl Vodafone'un ana sponsorluğunda 3-5 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İnterpromedya'nın 2000 yılından bu yana Bilişim Zirvesi adı altında düzenlediği ve bu yıl Vodafone'un ana sponsorluğunda  "ICT Summit Eurasia - Bilişim Zirvesi '11" 3-5 Ekim 2011 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray zirvenin tanıtıldığı basın toplantısında konuşan "Ülkemizin Temmuz 2009'da 3G ile tanışmasından bu yana 3G abone sayısı 24,8 milyona ulaşmıştır. Avrupa'da mobil abonelerin yüzde 30,1'i 3G abonesi iken, 2009 yılı Temmuz ayından bu yana hizmet sunumuna başlanan Türkiye'de bu oran yaklaşık yüzde 39 seviyelerine ulaşarak AB ortalamasını geçmiştir" dedi.

ICT Summit Eurasia - Bilişim Zirvesi '11

10 ana konferans ve 83 özel oturumda kürsüye çıkacak isimler arasında "Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları" isimli kitabıyla tanınan Amerikalı Yazar ve Aktivist John Perkins de olacak.

1980 sonrasında doğmuş ve teknolojiyi bir yaşam biçimi olarak benimsemiş Y Kuşağı Uzmanı Michael McQueen ise zirvenin ilk gününde yapacağı konuşmada, Y kuşağını çalışan ve tüketici olarak kazanmanın ipuçlarını aktaracak.

Zirvede öne çıkan konuşmacılar arasında, bağımsız yazar ve düşünür Jim Stolze, Paypal, Kuzey, Orta ve Doğu Avrupa Genel Müdürü Jean François Rochet, çevre ülkelerin düzenleyici kurum başkanları ve üst düzey devlet temsilcileri de yer alıyor.

Bilişim Zirvesi '11 kapsamındaki 10 ana konferansın başlıkları, Sınırsız İletişim Konferansı, Mobilişim Konferansı, Bölgesel Finans Çözümleri Konferansı, Bölgesel İş Fırsatları Konferansı, Geleceğin Ticaretinin "e" Hali Konferansı, Sınırları Kaldıran Sosyal Medya Konferansı, Sınırsız Oyun Konferansı, m-Sağlık / Tele Sağlık Konferansı, Kaspersky Lab IT Security Day Konferansı ve Teknoloji Şehri İstanbul Forumu'ndan oluşuyor.

Zirve, bölge ülkeleri arasında gerçekleşen bilişim projelerini de ödüllendirecek. Ödül Töreni, Zirve kapsamında 3 Ekim'de gerçekleştirilecek.

3G'de AB ortalamasını geçtik

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray zirvenin tanıtıldığı basın toplantısında, zirvenin bu yıl son derece iddialı ve Türkiye ile birlikte tüm Avrasya bölgesinin ihtiyaçlarına cevap veren bir bilgi, iletişim ve eğitim platformu sunduğunu belirtti.

Zirveyi desteklemeyi son derece önemsediklerini ifade eden Timuray, "Vodafone olarak Grubumuzun desteği ile sürdürülen, dünyamızın ve insanoğlunun yakın gelecekte tanık olacağı değişimler ile bu değişimlere uyum sağlamak amacıyla geliştirilebilecek inovatif yaklaşımlara kucak açan Gelecek Gündemde Programını, bu zirvede, bir adım ileriye götürerek, Future of Mobile, Mobil iletişimin Geleceği vizyonumuzu bilişim sektörlerinin temsilcileri ile paylaşacak olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Mobil teknolojilerle internete bağlananların sayısının hızla arttığını ve 5 yıl içinde bu oranın, PC üzerinden internete bağlananların sayısını geçmesinin beklendiğini söyleyen Timuray, mobil iletişim teknolojilerinin başta; sağlık, finans, eğitim, reklam ve pazarlama sektörleri ile M2M olarak bildikleri makineden makineye uygulamalarında önemli atılımlar yaptığını, M2M'in, insan sayısının 5-10 katına varan miktarlarda yeni kullanıcı sayısı yaratarak Türkiye'de önümüzdeki yılların en popüler konusu olmaya aday olduğunu vurguladı.

Timuray, 2011 Haziran sonu rakamlarına göre Türkiye'de bulunan yaklaşık 64 milyon mobil telefon abonesi ile mobil penetrasyon seviyesinin yüzde 86,5'e ulaştığını, gelişmiş ülkelerde yüzde 100'lerin üzerinde olan penetrasyon oranlarıyla kıyaslandığı zaman Türkiye'nin potansiyelinin açığa çıkarılması için önemli bir yol olduğunu gördüklerini kaydetti.

Timuray, "Ülkemizin Temmuz 2009'da 3G ile tanışmasından bu yana 3G abone sayısı 24,8 milyona ulaşmıştır. Avrupa'da mobil abonelerin yüzde 30,1'i 3G abonesi iken, 2009 yılı Temmuz ayından bu yana hizmet sunumuna başlanan Türkiye'de bu oran yaklaşık yüzde 39 seviyelerine ulaşarak AB ortalamasını geçmiştir" dedi.

Türkiye'de mobil internet kullanıcı sayısının son 1 yılda yaklaşık 5 kat artarak 3,6 milyonu geçtiğini ifade eden Timuray, 2013 yılında dünya çapında mobil internet kullanıcı sayısının 1 milyarı geçeceği tahmin edildiği göz önünde bulundurduğumuzda Türkiye'de de kullanıcı sayısını yükseltmeyi sorumluluklarının bir parçası olarak değerlendirdiklerini ve tüm kaynaklarını Türkiye'de mobil internet kullanımını yaygınlaştırmak için seferber ettiklerini belirtti.

23 ülkeden 244 konuşmacı

İnterpromedya Genel Müdürü Güldane Taşdemir ise, Bilişim Zirvesi'nin, 2011 itibariyle iddiasını Avrasya bölgesine taşıdığını belirtti.

Türkiye'de günde ortalama 3 bilişim şirketi kapandığını, bilişim şirketlerinin kapanmak yerine çoğalmaları ve gerek yurtiçi, gerek yurtdışında büyümelerine destek olmak için Bilişim Zirvesi'ni Avrasya'ya açtıklarını ifade eden Taşdemir, "Sınırlar Kalkıyor" teması ile gerçekleşecek zirvenin katılımcılarının Avrasya bölgesinde yeni iş bağlantıları kurmalarını, bölge ülkelerinin teknolojiye ilişkin yatırım planlarını en yetkili ağızlardan öğrenmelerini, 23 ülkeden 244 konuşmacının sunumlarıyla yeni vizyonlar kazanmalarını sağlayacağını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir