4 eski bakan hakkındaki karara erteleme

Dört eski Bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, Yüce Divan oylamasını 5 Ocak Pazartesi gününe erteledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dört eski bakanla ilgili 'Yüce Divan' oylaması için toplanan TBMM Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu toplantısından, oylamanın 5 Ocak tarihine ertelenmesi kararı çıktı

17-25 Aralık operasyonlarının ardından eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar ile ilgili kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu, Yüce Divan oylamasını gerçekleştireceği toplantıya gecikmeli başladı.

Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, AB eski Bakanı Egemen Bağış, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ile Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplandı. Komisyon, saat 15.00 olarak duyurulan toplantıyı 15.30'a erteledi, ancak toplantı saat 16.00'ya doğru başladı.  

Toplantıya 18:00 kadar ara verildi

Dört eski bakanla ilgili olarak Yüce Divan oylaması yapacak olan Soruşturma Komisyonu’nda saat 18.00'a kadar ara verdi. Komisyon toplantısı saat 15.43'te başladı. Önce 14'ten 15'e ertelenen toplantı, daha sonra 15.30’a alınmışı. Ertelemeyle ilgili komisyon üyelerine son dakikada haber verildi. 4 eski bakanın malvarlıklarıyla ilgili MASAK raporuna itirazı Komisyon’da yeniden incelenecek.

Yüce Divan kararı için 276 ‘evet’ oyu gerekiyor

Komisyon, raporunu Meclis Başkanlığı’na sunduktan sonra 10 gün içinde belirlenen bir günde Genel Kurul’da oylama yapılacak. Yüce Divan kararı için 276 milletvekilinin ‘evet’ oyu gerekiyor.

Komisyon, AK Parti’den 9, CHP’den 4 ve MHP’den 1 olmak üzere 14 üyeyle toplanacak, HDP’nin tek üyesi komisyondan çekildiği için oylamada yer alamayacak. 

Ve karar ertlendi

Saatler süren bekleyişin ardından oylama toplantısının 5 Ocak tarihine ertelendiği açıklandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir