40 hektar alan kül oldu

Manisa'nın Salihli ilçesinde çıkan orman yangını uzun uğraşlardan sonra söndürüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SALİHLİ - Manisa'nın Salihli ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kurşunlu Kaplıcaları Piknik Alanı mevkisindeki ormanlık alanda çocukların  çakmakla oyun oynarken neden oldukları yangına, İzmir, Manisa, Muğla, Kütahya, Denizli ve Uşak'tan gelen orman yangını ekipleri, 7 helikopter, 4 uçak ve çok sayıda arazözle müdahale etti.

Akşam başlayan yangın, sabah saatlerine kadar süren çalışmayla kontrol altına alındı.

Bölgede incelemelerde bulunan Manisa Valisi Celalettin Güvenç, 40 hektar kızıl çam ormanının zarar gördüğü yangınla ilgili soğutma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Manisa Vali Yardımcısı ve Salihli Kaymakam Vekili Yüksel Ayhan, yangın bölgesine gelerek bilgi aldı. Ayhan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Salihli'de Kurşunlu Kaplıcaları Piknik Alanı mevkisinde saat 18.00 sıralarında yangın çıktığını, yangının yaşı küçük 7 çocuk tarafından çıkarıldığının tespit edildiğini belirtti.

14 yaşındaki bir çocuğun yangının oyun oynarken çıktığını itiraf ettiğini vurgulayan Ayhan, ''İsimlerini vermek istemiyorum. Yangını çakmakla çıkartmışlar. İşin adli boyutu devam etmektedir. Hepimize geçmiş olsun'' diye konuştu.

Gözaltına alınan yaşı küçük 7 çocuktan 6'sının savcılık tarafından serbest bırakıldığı bir çocuğun ise emniyetteki sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan, İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Boyracık beldesinde çıkan orman yangınında 5 hektarlık alan zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, İbrahimağalar köyü ormanlık alanında çıkan yangına, söndürme helikopteri, Bergama, Dikili ve Kınık ilçelerinden gelen arazözler ve ekipler müdahale etti.

Kontrol altına alınan yangında, 5 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir