400 milyon liralık kulenin inşaatı başladı

Torun Tower'daki ofisler satılmayacak, sadece kiralanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Torunlar GYO tarafından 400 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek Torun Tower'ın inşaatına başlandı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Torunlar GYO'nun İstanbul Esentepe'de geliştirdiği Torun Tower'ın inşaat çalışmalarının başladığı, tamamı A sınıfı ofislerden oluşacak Torun Tower projesinin 15 dönüm arazi üzerinde 34 katlı yapılacağı bildirildi.

Gayrettepe metro istasyonuna bağlantısı olan Torun Tower'da kule ve yatay ofis olmak üzere iki farklı ofis tipi bulunduğu, projedeki kule tipi ofis katının ortalama bin 600 metre kare alanıyla İstanbul'un en büyük kiralanabilir kule ofis katı olacağı, bahçe ve teras konseptiyle oluşturulan iki yatay ofis katında ise 150 metre kare ile 750 metre kare arasında değişen ofisler yer alacağı belirtildi.

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Torun Tower'ın 400 milyon liralık yatırım değerine sahip olduğunu ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Tamamen A sınıfı ofis konseptinde geliştirdiğimiz projedeki ofisleri satışa sunmayarak, sadece kiralamasını yapmayı düşünüyoruz. Enerji verimliliğini gözeterek geliştirdiğimiz Torun Tower'da çevreye duyarlılık yaklaşımımızı sürdürmeyi de amaçlıyoruz. Bu çerçevede, daha önce Torium Alışveriş Merkezi ile almaya hak kazandığımız dünyanın en önemli yeşil bina sertifikalarından biri olarak kabul edilen 'LEED' (enerji ve çevre dostu tasarımda liderlik) sertifikasına Torun Tower projesi için de başvuracağız."

Toplantı salonları, oditoryum, restoran ve kafe gibi sosyal donatıların bir arada bulunduğu Torun Tower, Aralık 2013'te tamamlanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir