45 yıllık arşivini bedava dağıtacak

TÜBİTAK'ın popüler dergisi "Bilim ve Teknik", 45 yıllık arşivini ocak sayısında okuyucularıyla ücretsiz paylaşıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - TÜBİTAK'ın popüler dergisi "Bilim ve Teknik", 45 yıllık arşivini okuyucularıyla ücretsiz paylaşıyor. TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, dergide 1967'den beri yayımlanan tüm yazılar, haberler ve görseller dijital ortama aktarıldı.
 
Uzayın derinliklerinden, okyanus diplerine uzanan, arkeolojiden zoolojiye, yer bilimlerinden kimyaya, psikolojiden bilim tarihine yüzlerce konudan binlerce yazıya ve görselin yer aldığı 50 bin sayfalık arşiv, tek bir DVD ile okuyuculara ücretsiz dağıtılıyor.
Bilim ve Teknik Dergisi'nin özellikle gök bilim tutkunlarını sevindirecek iki hediyesi daha bulunuyor. Ajanda olarak kullanabilecek "2013 Gök Olayları Yıllığı" ve çift taraflı poster şeklinde hazırlanan "2013 Gökyüzü Yıllığı", gökyüzü gözlemlerinde, amatör gök bilimcilere yardımcı olacak.
 
Meraklı Minik, minik arşiv hediye ediyor
 
TÜBİTAK'ın 3 yaş üzeri çocukların keşif, merak ve araştırma duygularını harekete geçirmek için hazırladığı "Meraklı Minik" dergisinin ocak sayısında da 5 yıllık arşiv hediye ediliyor.
Yeni yılın ilk sayısında kışın, karlı havada yapılabilecekleri konu edinen dergi, 2007-2012 yıllarında çıkan tüm sayıları DVD formantında minik okuyuculara sunuyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir