4/C yargıya gidiyor

İşçi ve memur konfederasyonları 4/C uygulamasını iptal için Danıştay'da dava açacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İşçi ve memur konfederasyonları 4/C uygulamasının iptali için Danıştay'da iptal davası açacak. Türk-İş, DİSK, Türkiye KAMU-SEN ve KESK Genel Başkanları, Tekel işçilerinin durumunu görüşmek üzere TÜRKİYE KAMU-SEN Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Alınan ortak kararları açıklayan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 4/C uygulamasından geri adım atılmayacağı yönündeki yaklaşımının değerlendirildiğini ve konfederasyonların 4/C gibi "kuralsız, güvencesiz ve hukuka aykırı" uygulamalar yürürlükten kaldırılıncaya kadar mücadeleye devam edilmesi kararı aldığını söyledi.

Kumlu, konfederasyonların Tekel işçilerinin sorunları konusunda hükümete "inatlaşmayı bırakarak sağduyulu davranma, diyaloğu sürdürme konusunda çaba sarfetme, toplumun çeşitli kesimleri arasında husumet oluşturmaya yönelik söylemlerden vazgeçme ve sorunun masa başında çözülmesi için duyarlılık gösterme çağrısı yaptığını "söyledi.

Kumlu, "Eylemi tabana yaymak için konfederasyonlara bağlı sendikaların temsilcilerinin Türkiye'nin dört bir yanından, bölge ve illerden 20 Şubat 2010 tarihinde Ankara'da olmalarına, dayanışmak ve eylemlerine destek vermek için aynı gece TEKEL işçileriyle sabahlamalarına karar verilmiştir. Konfederasyonlar gerçekleştirilebilecek her yerde 'Tekel işçilerinin mücadelesine destek veren ve güvencesiz çalıştırmayı protesto eden' yazılar içeren siyah pankartlar asılması çağrısında bulunmaktadır. Konfederasyonlar yetkili kurullarını toplayarak çalışma yaşamının tüm sorunlarına ilişkin ortak bir mücadelenin daha etkin sürdürülmesi konusunda görüş belirleyecek, bu görüş 22 Şubat 2010'da DİSK Genel Merkezi'nde saat 11.00'de yapılacak olan konfederasyon toplantısında ortaklaştırılacaktır" dedi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir