5. Kimya Endüstrisi Gelişim Şurası başladı

Hisarcıklıoğlu, "Eğer katma değerli ürün istiyorsak, kimya sektörünü gelişmiş ülkelerde olduğu gibi gerçek kimliğine kavuşturmalıyız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Konferans Salonu'nda bugün başlayan ve 2 gün sürecek 5. Kimya Endüstrisi Gelişme Şurası’nda sektörle ilgili önemli konuların ele alınacağını, ortak akılla, sektörle ilgili politikaların zemininin oluşturulacağını söyledi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, katma değerli ürün için kimya sektörünü gelişmiş ülkelerde olduğu gibi gerçek kimliğine kavuşturmak gerektiğini belirterek, "Bu çerçevede, sektördeki Ar-Ge kapasitesini büyütmek zorundayız. Çünkü Kimya Sektörünün asıl katma değer yaratacağı alan budur" dedi.

TOBB Başkanı, bu çerçevede sektörde üniversite-sanayi işbirliğinin büyük rol oynadığını, üniversite-sanayi işbirliğine en fazla ihtiyaç duyulan sektörün kimya sektörü olduğunu söyledi.

Kamu idaresine, özel sektöre ve üniversitelere referans olmak üzere, geniş katılımla 2010-2023 yıllarını kapsayan Kimya Sanayi Stratejik Plan Raporu'nun hazırlandığını ve hükümete sunulduğunu da anlatan Hisarcıklıoğlu, bu kapsamlı çalışmanın, olumlu sonuçlar vereceğine inandığını dile getirdi.

TOBB Türkiye Kimya Sanayi Meclis Başkanı Timur Erk de Türkiye Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nı göstererek, "otomotiv yerinde kimya yazdığını" da gördüğünde çok mutlu olacağını söyledi.

Erk, gelişmiş ve güçlü Türkiye için gelişmiş ve güçlü kimya sanayinin önemini vurguladı. Erk, Ar-Ge'nin kimya sanayinde her geçen yıl bozulan dış ticaret dengesinin birinci ilacı olduğunu da ifade etti.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) ve Kimya sektör Platformu Başkanı Mehmet Uysal da yaptıkları çalışmaları anlattı. Uysal, kimya sektör platformunun sektörde faaliyet gösteren 31 sivil toplum örgütü ve kimya ile ilgili akademik çevreleri temsil ettiğini söyledi.

Bu arada, Uluslararası 2011 Kimya Yılı faaliyetleri kapsamında düzenlenen İstanbul Liselerarası Slogan Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Yarışmada, Üsküdar İMKB Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencisi Nigar Şıhlı "Her Doğuş Bir Kimyanın Başlangıcıdır", Bahçelievler Anadolu Lisesi'nden Umut Birsen "Evrenin Dili Kimyada Gizli", Tuna Lisesi Kimya Zümresinden Dilanur Gülen "Moleküller Birleşir Dünya Güzelleşir" sloganıyla üçüncü oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir