5 polis daha tutuklandı

İzmir'de, "Yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 10 emniyet mensubundan 5'i daha tutuklandı. Böylece tutuklu sayısı 11'e yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir merkezli 13 ilde "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edilen 32 emniyet mensubundan 10'u daha hakim karşısına çıktı. Şüphelilerden 5'i tutuklandı, 5'i ise "adli kontrol" hükmünden yararlandırılarak serbest bırakıldı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, "çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının yasa dışı dinlenildiği" iddialarına ilişkin başlattığı soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 32 emniyet mensubu, savcılık sorgularının tamamlanmasının ardından "tutuklanmaları" istemiyle mahkemeye sevk edildi.  

Nöbetçi mahkemede, 22 şüphelinin ardından hakim tarafından ifadeleri alınan üçüncü gruptaki 10 emniyet mensubundan eski İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı, eski Organize Suçlarla Mücadele Müdür Yardımcısı Taner Aydın, 3. sınıf emnilet müdürü Memduh T, komiser Edip Ç, ve Tarkan K, tutuklandı. 5'i ise "adli kontrol" hükmünden yararlandırılarak serbest bırakıldı.  

Böylece, dünden bu yana hakim karşına çıkan 32 şüpheliden tutuklananların sayısı 11'e, serbest bırakılanların sayısı ise 21'e yükseldi. Bu arada, serbest bırakılan emniyet mensupları, adliye önünde bekleyen yakınlarınca alkışlarla karşılandı. 

"İtiraz edeceğiz"  

Sanık avukatlarından Ali Aksoy, İzmir Adliyesi önünde gazetecilere açıklamasında, "Tutuklama kararlarına itiraz edeceğiz" dedi. 

 İzmir'de birilerinin değil milletin savcılarının görev yapması gerektiğini savunan Aksoy, "Kararlar hukuksuz. Hiçbirinin sicilinde idari soruşturma bile yok. Bunları şikayet edenler El-Kaide terör örgütü ve uyuşturucu kaçakçılarıdır" dedi. 

Nöbetçi mahkemede dün hakim tarafından ifadeleri alınan iki gruptaki 22 şüpheliden, eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, komiser Kürşat Şenol Y. Burak Cemal Y. ve Hamza D, emniyet amiri Haldun Ç. ve komiser Talha Ü. tutuklanmış, 16 kişi ise "adli kontrol" hükmünden yararlandırılarak serbest bırakılmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir