5. Türkiye İktisat Kongresi İzmir'de gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Beşinci Türkiye İktisat Kongresi 30 Ekim-1 Kasım 2013 tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek.
Konuya ilişkin Başbakanlık genelgesi Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Genelgede, Beşinci Türkiye İktisat Kongresi'nin 30 Ekim-1 Kasım 2013 tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirileceği belirtilirken, küresel ekonomik düzenin önemli bir dönüşümden geçtiği bir süreçte, söz konusu kongrenin, Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracak politika ve stratejilerin, uluslararası perspektifi de içerecek şekilde, yerli ve yabancı katılımcılarca tartışılmasına imkan sağlayacağı kaydedildi.
Kongreden beklenen faydaların elde edilebilmesi için; akademisyenler, kamu ve özel kesim ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımının önem taşıdığı ifade edilen genelgede, şöyle denildi:
"Ayrıca yurt dışından uzmanların katılımı da öngörülmektedir. Kongrenin gerçekleştirilmesine yönelik genel koordinasyon Kalkınma Bakanlığı tarafından sağlanacaktır. Kongreye ilişkin olarak İzmir'de yapılacak çalışmaların koordinasyonu ise İzmir Valiliği ve İzmir Kalkınma Ajansı tarafından ortaklaşa yürütülecektir. Kongre'nin düzenlenmesinde; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmir'de yerleşik üniversiteler ile Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Borsası Başkanlıkları başta olmak üzere, İzmir'de bulunan tüm kamu ve özel sektör ile sivil toplum kuruluşlarının katkılarından azami ölçüde faydalanılacaktır."