5 yıla damgasını vuracak 6 teknoloji trendi

Önümüzdeki 5 yıla bulut bilişim, video konferans, mobillik, teknoloji trendleri arasında öne çıkacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Önümüzdeki 5 yıla, ilk sırada bulut bilişimin yer aldığı 6 teknoloji trendi damgasını vuracak.
Araştırma ve danışmanlık kuruluşu Frost & Sullivan'ın, araştırmasına göre, bulut bilişim, video konferans, mobillik, birlikte çalışabilirlik, BT'nin tüketiciye uyarlanması ve sosyal medya, şirketlerin rekabet güçlerini sürdürebilmeleri için sektörel gelişmelere yön verecek teknoloji trendleri arasında öne çıkacak.
Frost & Sullivan analistleri, belli başlı ticari ürünlerin iletişimine bulut bilişim üzerinden erişim sağlamanın şirketlere para ve kaynak açısından tasarruf sağlayabileceğini belirtiyor. Ancak analistler, bulut üzerinden birebir konferans, sohbet, görüntü ve kurumsal sosyal yazılım da dahil olmak üzere tam bir iletişim setinin sunulmasının kolay olmayacağı gibi daha düşük maliyet de sağlamayabileceğini de ifade ediyor.
Analistler, buluta ilişkin en önemli katalizörlerden birinin ise çok sayıda cihaz ve işletim sistemi için destek gerektiren mobilite olduğunu vurguluyor. Frost & Sullivan uzmanları, bulut bilişimin benimsenmesinin önündeki en büyük engelin, uygulamanın sektörde çığır açabilmesi için gereken değişimin meydana gelmemiş olmasından kaynaklandığını ileri sürüyor.
"Mobillik: her şeyi değiştiren iş tarzı"
Araştırmada, sayıları her geçen gün artan mobil çalışanların iletişim için akıllı telefon ve tablet bilgisayarlara ihtiyacının her gün biraz daha arttığı belirtilirken, Frost & Sullivan analistlerinin, artan sayıda mobil çalışan için akıllı telefon, tablet gibi her kategoriden cihazın temin edilmesi, bu sayede şirketin gereken yazılım ve donanıma sahip olmasını, kimlik kontrolü, uygulama ve ağ trafiğiyle birlikte çalışanın işten ayrılması halinde veri erişiminin kontrol ve güvenliğinin sağlanmasının şirketler açısından bir seçenek olduğunu ifade ettiği kaydedildi.
Frost & Sullivan yetkilileri,önümüzdeki yillara damgasını vuracak altı teknoloji trendinin kilit rol oynayabileceğini, kilit piyasa trendlerine zamanında karşılık vermenin kritik önem taşıdığını, ancak kaynaklar daima yetersiz olduğu için karşılık almaya ilişkin stratejilerin yıllar içerisinde beklenen trend etkisinin doğrultusunda öncelik verilmesi gerektiğini belirtiyorlar.
Belirlenen altı teknoloji trendinin etkisini zaman içinde göstereceğini ifade eden analistler, gerektiği zamanda, doğru yerde ve doğru müdahalelerle trendler doğru değerlendirildiğinde şirketlerin yakın vadede arzuladıkları iletişim ivmesini yakalayacaklarının altını çiziyorlar.
Bu konularda ilginizi çekebilir