5 yılda satışların yüzde 5'ini internetten yapacak

Mağazası olmayan yerlerde www.lcwaikiki.com'dan himet veren LC Waikiki, en çok siparişi Artvin'den aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - LC Waikiki, gelecek 5 yıl içinde toplam satışlarının yüzde 5'ini internet üzerinden gerçekleştirmeyi hedefliyor.

LC Waikiki'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin 70 ilinde 359 mağazası bulunan LC Waikiki, mağazası olmayan il ve ilçelere ulaşmak üzere bu yılın mart ayı sonunda www.lcwaikiki.com internet sitesi üzerinden ürün satışına başladı.

Siteden satışa başlanan ilk haftada 81 ilden sipariş alan LC Waikiki internet mağazasından, 26 Mart-15 Kasım 2011 tarihleri arasında nüfusa oranla kişi başına en çok siparişi Artvinliler verdi. Artvin'i sırasıyla Tunceli, Ardahan, Gümüşhane ve Erzincan izlerken, siteye üye olanların yüzde 64'ünü kadınlar, yüzde 36'sını erkekler oluşturdu.

Üyelerin yüzde 46'sı 21-30 yaş grubundan meydana gelirken, yüzde 33'ü 31-40 yaş, yüzde 14'ü 15-20 yaş aralığında yer aldı.

Kadın üyelerin verdiği sipariş miktarı, toplamın yüzde 68'ini oluşturdu. En fazla beyaz tişörtün satıldığı sitede, ödemelerin yüzde 91'i kredi kartı, yüzde 9'u ise havale yöntemiyle gerçekleştirildi.

Ziyaretçilerin ortalama 11 dakika kaldığı sitede, sipariş başına ortalama ürün sayısı 5,4 olarak belirlendi.

LC Waikiki, 2012'de toplam satışların yüzde 2'sini internet mağazasından gerçekleştirmeyi hedeflerken, gelecek 5 yıl içinde yüzde 5, 10 yıl içinde ise toplam satışların yüzde 10'u kadar bir satış hacmi elde etmeyi planlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir