500 bin lira çıktı ama...

Bursa'da bir kişi, internette yaptığı sorguda, Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişi için aldığı bilete 500 bin liralık ikramiye çıktığını gördüğünü ancak daha sonra numaranın değiştiğini iddia etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa'da bir kişi, internet sitesinden yaptığı sorgulamada aldığı Milli Piyango biletine yılbaşı özel çekilişinde 500 bin liralık ikramiye çıktığını gördüğünü, yaklaşık üç saat sonra yaptığı ikinci sorgulamada ikramiye isabet eden bilet numarasının değiştiğini iddia etti.

Merkez Osmangazi ilçesi Geçit Mahallesinde mobilya imalathanesi bulunan 43 yaşındaki Musa Akça, yaptığı açıklamada, 40 gün önce dünyaya gelen kızı, kendisi ve 2 çocuğu için 4 çeyrek yılbaşı bileti aldığını söyledi.

Oğlunun, aldıkları biletleri 1 Ocak günü öğle saatlerinde internetten sorguladığını belirten Akça, "Oğlum Onur, internetten sorgulama yaptığında ekrana 'Biletinize 500.000 TL ikramiye isabet etmiştir' diye yazı çıkmış. Oğlum internetteki sorgulama sonucunun fotoğrafını çekip bana mesaj olarak gönderdi. O sırada evde misafirler vardı. Ben de sesimi çıkarmadım. Misafirler gittikten sonra ben de internetten kontrol etmek istedim. Yaklaşık 3 saat sonra baktığımda bizim numaramız kaldırılmış, yerine başka bir numara konmuştu" iddiasında bulundu. 

Akça, ikinci sorgulamada biletine ikramiye çıkmadığını görünce şaşırdığını ifade ederek, "Tekrar sorgulama yaptım. '100 Lira ikramiye kazandınız' çıktı. Saat 12.00'de 500 bin lira yazarken saat 15.00'te 100 lira yazdı. İlk sorgudaki ekran görüntüsü elimizde numaralar tutuyor. Elimde kanıtım var. Milli Piyango diye de yazıyor" diye konuştu.

Durumu avukatına bildirdiğini ve pazartesi günü Adliyeye gidip dava açmak için işlemlere başlayacaklarını dile getiren Akça, "Bundan sonra dava açacağım. Milli Piyango Müdürlüğüne de gideceğim ve durumu anlatacağım. Üç saatliğine 500 bin liranın sahibi oldum. Üç saat sonra hayallerim bitti" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir