500 milyon dolarlık loto

ABD’de Mega Millions lotosunda ikramiyenin yarım milyar dolara ulaştığını açıklandı. Yarın yapılacak çekilişte kazanan olursa bu rakam dünya şans oyunları tarihinde bugüne kadar dağıtılacak en büyük ikramiye olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD’de loto çılgınlığı yaşanıyor. Mega Millions lotosunda ikramiyenin yarım milyar dolara ulaştığını açıklandı. Yarın yapılacak çekilişte kazanan olursa bu rakam dünya şans oyunları tarihinde bugüne kadar dağıtılacak en büyük ikramiye olacak. Loto’nun 500 milyon dolara ulaştığını öğrenen Amerikalılar bayi önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Yarın yapılacak çekilişte şanslı numaraları bilen çıkmaması halinde ise ikramiye önümüzdeki hafta salı günü yapılacak çekilişe artarak devredecek.

Tarihin en büyük ikramiyesi

ABD’nin 42 eyaletinde salı ve cuma günü oynanılan Mega Millions lotosu, geçtiğimiz haftalarda yapılan çekilişlerde şanslı numaraları bilen çıkmaması nedeniyle yarın yapılacak çekilişe devir ederek tam 500 milyon dolarlık tarihi rekora ulaştı. Bu rakam dünya şans oyunları tarihinde dağıtılacak olan en büyük ikramiye olarak kayıtlara geçti. Şimdiye kadar en büyük talih oyunları ikramiyesi 6 Mart 2007’de ABD’de yapılan Mega Millions çekilişinde şanslı iki kişi tarafından paylaşılan 390 milyon dolar oldu.

Mega Millions’ın yarın ABD’de yapılacak loto çekilişinde şanslı numaraları bir bilen çıkmaması halinde ikramiye toplamının 650 milyon doları geçmesi bekleniyor. Loto biletler ABD’nin 42 eyaletinde bayilerde doldurulabiliyor veya makinelerin otomatik olarak hazırladığı biletler bir dolar karşılığında satın alınabiliyor. Kazanan altı numarayı bilme şansının 176 milyonda bir olduğu açıklandı.

(ANKA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir