5.4 kilo kokain ele geçirildi

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda 5 kilo 388 gram kokain cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen operasyonda 5 kilo 388 gram kokain cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre Türkiye Cumhuriyeti Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, Almanya Gümrük İdaresi'nin Türkiye’ye yönelik uyuşturucu kaçakçılığı konusunda bilgi aktarmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kontrollü Teslimat Kararı alarak Almanya Gümrük idaresi ile ortak operasyona başladı. 
İçinde kokain olan posta gönderisinin önce, Bolivya’dan Almanya Frankfurt Havalimanı’na buradan da aktarmalı olarak Türkiye İstanbul'da bir firma çalışanına gönderildiğinin anlaşılmasının ardından alıcının ifadesine başvuruldu. 

Piyasa değeri  539 bin TL

Alıcı, verdiği ifadede postayı bir arkadaşı adına kabul ettiğini ve içeriği hakkında bir bilgisi olmadığını söylemesi üzerine asıl posta sahibi iş yerine çağrılarak postanın gerçek alıcısı olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine şahıslar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. 
Posta gönderisinin İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünde yapılan tartımında plastik poşetli ve karton ambalajlar içerisinde piyasa değeri 539 bin TL olan 5 bin 388 gr kokain olduğu anlaşıldı. 
Şahıslar hakkında hazırlanan tahkikat dosyası ile birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. 
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, uyuşturucu kaçakçılığının bir insanlık suçu olduğu belirtilerek, bu suça karşı ulusal ve uluslararası düzeyde etkin bir şekilde mücadele yürütüldüğü, yürütülen kaçakçılıkla mücadele çalışmalarına vatandaşların ücretsiz olan Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı’na bildirimde bulunarak katkıda bulunabilecekleri belirtildi.