6 terörist etkisiz hale getirildi

Ağrı'nın Doğubayazıt, Hakkari'nin Şemdinli ve Şırnak'ın Uludere ilçesinde dün 6 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde arazi araması yapan güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü mensubu teröristler arasında çıkan çatışmada 2, üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik düzenlenen topçu atışları neticesinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2 ve Şırnak'ın Uludere ilçesinde 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak Merkez'de ise bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından kontrol noktasına yapılan saldırıda, teröristlerin açtığı ateş sonucu olay yeri yakınındaki bir vatandaş yaralandı.

8 ayrı sığınakta 450 kilogram amonyum nitrat bulundu

Ağrı Merkez'de güvenlik güçlerince arazi aramasında tespit edilen bir sığınakta, 100 kilogram muhtelif gıda malzemesi, mutfak malzemeleri ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, Kars'ın Kağızman ilçesindeki arazi aramasında bulunan 8 ayrı sığınak içinde ise 450 kilogram amonyum nitrat ile muhtelif gıda ve giyim malzemesi ele geçirildi.