600 bin kişi otobüsle İstanbul'dan ayrılacak

TOFED Genel Başkanı Özcan, 19-24 Haziran tarihleri arasında İstanbul'dan her gün 2 bin 500 otobüsün çıkacağını, bunun da yaklaşık 600 bin yolcuya karşılık geldiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, bayramdan önceki 6 günlük sürede (19-24 Haziran) İstanbul'dan her gün 2 bin 500 otobüsün çıkacağını belirterek, "Bu otobüslerde ortalama 40 kişi olduğunu ele aldığımızda 6 günde 600 bin kişi İstanbul'dan yaz ve bayram tatili için otobüsle ayrılmış olacak." dedi.

Özcan, Ramazan Bayramı ve yaz tatilinin başlangıcının neredeyse aynı döneme gelmesinin otobüs biletlerine olan ilgiyi artırdığını, bilet talebinde adeta patlama yaşandığını söyledi.

"Otobüs biletleri tükendi"

Tüm Türkiye'de hareketliliğin yaşandığını belirten Özcan, "Ancak İstanbul'da aşırı bir yoğunluk var. Dünden itibaren başlayıp 23 Haziran Cuma tarihine kadarki tüm biletler 15-20 gün önceden tükendi. Anadolu ve Trakya dahil olmak üzere bilet kalmadı." ifadelerini kullandı.

Özcan, İstanbul'dan gidişlerin yüzde 100 dolu olduğunu anımsatarak, dönüşlerin ise yüzde 60 kapasite ile gerçekleştiğini bildirdi.

Başkan Özcan, "Ek seferler erken konulabilseydi bu rakam yüzde 30-40 artardı. Bilet fiyatları da uygun. Komşu illere 30 lira civarında olan bilet fiyatları İstanbul'a uzak olan doğudaki illerimizde 120-130 TL'ye kadar çıkıyor." diye konuştu.