68 bin liralık İsveç yatağı Hastens’a büyük talep

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selenay YAĞCI

İSTANBUL - İsveç’te tamamen el yapımı olarak üretilen Hästens yatakları, Türkiye’ye ciddi talep gördü. En ucuz yatağın 4 bin 590 TL, en pahalı yatağın ise 68 bin TL olduğu marka için Türkiye mağazaları, dünyadaki 250 mağaza içinde satışta 30’uncu sıraya yükseldi. Türkiye’de yatağın ne kadar önemli olduğunun son yıllarda fark edilmeye başladığını söyleyen Hästens Yatakları Türkiye temsilcisi Aykut Ak, “Hayatımızın üçte birini yatakta geçiriyoruz. İyi ve kaliteli uykunun öneminin farkında olan, bilinçli, sağlığına önem veren insanlar yataklarını artık bilinçli tercih etmeye başladı” dedi. Artık dünyada insanların kendilerine yatırım yaptıklarını ve kaliteli bir uykunun öneminin bilincinde olduğunu söyleyen Ak, “Bu sebeple iyi bir uyku sağlayan yatağa, yorgana ve yastığa da para harcıyorlar. Hastens yatakları İsveç’te el işçiliğiyle yüzde 100 doğal malzemelerle kişiye özel dikiliyor” bilgisini verdi.

‘Sağlıklı tercih kişiye özel olan’

Ak, Türkiye’de en çok continental model yatakların satıldığını söyleyerek, fiyatların yaklaşık 12 bin TL’den başladığını ve satışların büyük bir kısmının İstanbul’da gerçekleştiğini söyledi. “Her şeyden önce, yatak sıradan bir eşya değil, eviniz, sağlığınız ve geleceğiniz için uzun süreli bir yatırım” diyen Ak, sağlıklı yatak tercih ederken en önemli etken kendine uygunluk olduğunu, kişinin yaşı, cinsiyeti, sağlığı, kilosu, vücut ısısı, terleyip terlemediği gibi faktörlerin de karar aşamasında mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini anlattı. Hastens yataklarının 25 yıllık garanti ile satıldığını ifade eden Ak, “Bizim ana kriterimiz doğallık ve kalite” dedi.

Türkiye’de yatak satın alma trendleri

• Türkiye’de tüketiciler eskiden yataklarını çok uzun yıllar kullanıyordu. Fiziki açıdan sağlık sorunları yaşamalarına rağmen yataklarını yenileme ihtiyacı duymuyorlardı. Oysa son dönemde yatak değiştirme sıklığı arttı.

• Kısa süre öncesine kadar Türkiye’de tüketiciler yatak satın alırken konfordan önce, dayanıklılık  arıyordu. Yatağın sağlığa etkisi konusunda yeterli bilincin oluşmaya başlamasıyla artık tüketiciler yatak tercih ederken doğallık, konfor ve bunun yanında dayanıklılık arıyor.

•Garanti süresi de yatak tercihlerinde önemli hale geldi. Tüketiciler yatak alırken mutlaka garantiyi soruyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir