7 yeni film vizyona giriyor - Fragmanları izleyebilirsiniz

2 Türk filminin gösterime gireceği haftada, 5 Holywood yapımı da beyaz perdede yerini alacak. Romantizm, Korku, Aksiyon, Bilim Kurgu ve Animasyon türlerinden Holywood yapımları vizyona girerken sinemaseverler film seçmekte zorlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uğur Yılmaz

İSTANBUL - 2’si yerli, biri animasyon, 7 yeni film bu hafta vizyona giriyor. Zeki Demirkubuz'un uzun zamandır beklenen filmi Yeraltı'nın yanı sıra, Atlanta Underground Film Festivalinden en iyi yabancı film ödülüyle dönen Türk yapımı "Film" beyaz perdede yerini alacak. Bu hafta farklı türlerden filminlerin geldiği Holywood sinemasında ise alışılmışın dışında yeni bir şey yok.

"Yeraltı"

Başrolünde başarılı oyuncu Engin Günaydın’ın rol aldığı, Zeki Demirkubuz’un yönettiği  "Yeraltı" haftanın öne çıkan yapımı.  Hikayesinde Rus Yazar Dostoyevski’nin "Ben hasta bir adamım…" diye başlayan şah eseri, "Yeraltından Notlar" romanından izler taşıyan filmde, nefret ettiği eski ve edildiği halde kendisini zorla eski arkadaşlarının yemeğine davet  ettiren bir adamın hikayesi anlatılıyor.

Yalan Dünya isimli TV dizisinde Zeki Demirkubuz filminde oynamak hayaliyle yaşayan bir aktrisi canlandıran Nihal Yalçın ise Engin Günaydın ile sahneyi paylaşıyor.  "Akıllı bir adam, kendine karşı acımasız değilse gururlu da olamaz" başlığıyla gösterime girecek olan filmin fragmanını izlemek için tıklayınız.

"Film"

Atlanta şehrinden düzenlenen 8. Atlanta Underground Film Festivali’nde, ‘En İyi Yabancı Film’ ödülünü kazanan "Film"i Kerem Topuz yönetti. DSLR fotoğraf makinesiyle çekilen film, gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinden yola çıkan bir hikayeyi anlatıyor. Başrolünde Öznur Kula’nın olduğu, Cumali Karakaya, İlker Savaşkurt ve Özgür Emre Yıldırım’ın ona eşlik ettiği film, "Film" çekmek için her şeyi göze alan bir gencin başından geçen olayları anlatıyor. Herhangi bir metne bağlı olmadan çekildiği aktarılan eser, sinemaseverler için sıra dışı bir deneyim sunmayı vaad ediyor. Filmin fragmanı için tıklayınız.


Doğaüstü - "Chronicle"

Üç lise arkadaşının "müthiş buluşları" sonrasında süper güçler kazanmasını ile başlayan film, zamanla güçlerinin kontrolünü yitirmeye başlayan üçlünün karanlık yönlerini keşfetmeleri ve dostluklarının sınırlarını görmeleri ile devam ediyor. Bilim-kurgu aksiyon türündeki film, erken gösterime girdiği ABD’de seyirci tarafından beğenilmiş durumda. 26 yaşındaki genç yönetmen Josh Trank’ın kamera arkasına geçtiği filmin başrollerini Dane DeHaan, Alex Russell ve Michael B. Jordan paylaşıyor. Filmin fragmanı için tıklayınız.

Aşk Yemini - "The Vow"

İlk büyük bütçeli filmini , Yönetmen Michael Sucsy’in ilk büyük bütçeli film olan Aşk yemininin başrollerini güzel aktris Rachel McAdams ile yakışıklı aktör Channing Tatum paylaşıyor. Büyük bir aşkla sevdiği karısının geçirdiği bir trafik kazası sonucu girdiği komadan hafızasını kaybederek uyanması üzerine onu tekrar kazanmaya çalışan bir adamın hikayesinin anlatıldığı film, klasik bir romantik dram. Filmin fragmanı için tıklayınız.

Dr. Seuss Lorax

Ailecek keyifle izlenebilecek 3 boyutlu animasyon filmi Doktor Seuss, hoşlandığı kızı etkilemek için yol arayan 12 yaşındaki "Ted"in tüylü ve huysuz yaratık Lorax ile yollarının kesişmesini anlatıyor. Dünyayı kurtarmaya çalışan Lorax’a bu misyonunda genç Ted yardımcı oluyor. Ülkemizde "Çılgın  Hırsız" adıyla gösterime giren "Despicable Me" isimli animasyon filmin yapımcıları tarafından hazırlanan animasyon, hafta sonunu çocukları ile geçirmek isteyen yetişkinler için de iyi bir seyirlik. Filmin fragmanı için tıklayınız.

Çapraz Ateş  - "Haywire"

"Ocean’s Eleven" serisi ile adından söz ettiren Oskar ödüllü yönetmen Steven Soderbergh’in filmi Çapraz Ateş, görev üzerinde iken kendisine kurulan tuzağı ve ihaneti fark eden kadın ajanın intikam hikayesini anlatıyor. Aksiyon gerilim türündeki filmin başrolünde Gina Carano, yetenekli aktör Ewan Mc Gregor ile birlikte rol alıyor. Filmin fragmanı için tıklayınız.

Yeniden Doğuş - "The Howling: Reborn"

Dağıtımını özen filmin gerçekleştirdiği korku filmi Yeniden Doğuş, Amerika’da gösterim şansı bulamayan filmlerden. Korku türüne meraklılar için ortalama bir seyirlik olan filmin senaristi ve yönetmeni Joe Nimziki. Lise mezuniyet gecesi öncesinde aşık olduğu kızı elde etmek üzereyken kurt adam olduğunu fark eden bir gencin başından geçen doğaüstü olayların anlatıldığı hikayede, genç bir yandan bu sıra dışı durumla mücadele ederken diğer yandan kim olduğunu bilmediği düşmanlarına da karşı savaş vermek zorunda kalıyor. Filmin fragmanı için tıklayınız.

Bu konularda ilginizi çekebilir