700 hektarlık alan zarar gördü

Hatay'da merkeze bağlı Gülderen, Dikmece ve Oğlakören köyleri arasında dün başlayan yangın henüz kontrol altına alınamadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - Merkeze bağlı Gülderen, Dikmece ve Oğlakören köyleri arasında dün başlayan orman yangını henüz kontrol altına alınamadı. 3 uçak, 8 helikopter ve çok sayıda ekibin müdahalesiyle söndürme çalışmalarının devam ettiği bölgede şu ana kadar yaklaşık 700 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün 02.45 sıralarında merkeze bağlı Gülderen, Dikmece ve Oğlakören köylerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan ve şiddetini artırarak devam eden orman yangını, merkeze bağlı Serinyol beldesi yakınlarındaki ormanlık alana kadar yaklaştı.

Bazı bölgelerde arazinin taş ve kayalık olması, ormanlık alan içerisinde yolun bulunmaması nedeniyle söndürme çalışmalarının yoğunlukla havadan yapıldığı öğrenildi.

Bu arada yangından şu ana kadar yaklaşık 700 hektarlık alanın zarar gördüğü, 3 uçak, 8 helikopter ve çevre illerden gelen çok sayıda ekibinin müdahalesiyle söndürme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.