780 bin kilometrede ameliyat yaptırmayız

Başbakan Erdoğan, Çorum'dan MHP'ye yüklendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu vatan 780 bin kilometrekare. Biz burada ameliyat yaptırmayız. Burayı bölmek isteyenlere asla müsaade etmeyiz'' dedi.

Erdoğan, partisince Çorum Abide Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.

12 Eylül'de yapılan halk oylamasında Çorum'dan çıkan yüzde 68 oy için vatandaşlara teşekkür eden Erdoğan, Çorum'un kadim bir tarihe ve kadim bir medeniyete sahip olduğunu belirtti.

AK Parti Hükümeti'nin 3 yılı aşkın bir süredir IMF ile standby anlaşması yapmadığını da hatırlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Çünkü biz bize yetiyoruz. Bizden önce bunlar 9 ay vade ile kredi bulamıyorlardı. Şimdi bize '9 yıl mı istersiniz gelin verelim' diyorlar. Şimdi buradayız, neden? Çünkü Türkiye artık güvenilir bir ülke. Burada istikrar, güven var. Bu ülkenin parası bugün değer ifade ediyor.

Ah benim kardeşlerim, bu MHP ne yapmadı.. Bizim paramızı pul yaptı. Bunlar birin yanına, akşam yattılar sabah kalktılar, bir sıfır koydular. Bir sıfır, bir sıfır 6 tane sıfır koydular. Eskiden milyonere zengin denirdi. Biz eskiden delikli kuruşla tuvalete giderdik. Bir liraya tuvalete giderdik ama öyle bir hal oldu ki bir milyona tuvalete gider hale geldik, lüks yerlerde 2 milyon 3 milyon. O hale getirdiler bizi. Bak nereden nereye düşürdüler bizi. Biz '6 sıfırı atacağız' dedik, 'atamazsınız' dediler. 'Atarsanız enflasyon patlar' dediler. Hayır 'atacağız, göreceksiniz' dedik,. Hatta bir köşe yazarı, bunların içinde duayen olan bir köşe yazarıdır, 'atsınlar ben Taksim'de anıracağım' dedi. Nerede? Herhalde şu anda evinin içinde yapıyor o icraatı. Enflasyon patlamadı, çatladı. Yüzde 30'du şimdi enflasyon yüzde 4'te. Biz buyuz. Önce bir oturup düşünmeleri lazım, çünkü yere sağlam basarak konuşuyoruz.''

''MHP 'milliyetçiyiz' diyor. Peki senin milli paranı niçin pul yaptı'' diye soran Başbakan Erdoğan, o dönemde Merkez Bankasının kasasında 27.5 milyar dolar olduğunu, bunların yarısının da Avrupa'daki işçilerin parası olduğunu, şimdi ise Merkez Bankasının kasasında 95 milyar dolar bulunduğunu dile getirdi. Başbakan Erdoğan, ''Hey gidi Bahçeli. Bunları nasıl görmezlikten gelirsin. Bereket burada. Sen 21 bankayı batırdın, fona devrettin. Bunun da parasını benim halkıma ödettin, 40 milyar dolar bu milletin cebinden çıktı. Benim Çorumlu, İskilipli, Alacalı çiftçi kardeşimin cebinden çıktı.

Bunlara dersi 12 Haziran'da verecek miyiz? Gümbür gümbür verecek miyiz? Bunlar bu dersi alsınlar ki milletin karşısına çıkıp yalan söylemesinler. Şimdi çıkmış ne diyor 'asgari ücreti 825 lira yapacağım. Yahu senin 825 liranda bereket olmaz. Sen o 825 lirayı verdiğin gün faizler tekrar yüzde 7-8'den 30'a 40'a 50'ye çıkar. Enflasyon tekrar 4'ten 30'a 40'a çıkar. Neden? Anlamazsın bu işten. Dolayısıyla benim cebimdeki para büyük görünür ama alım gücü düşer gider'' diye konuştu. 

Milliyetçilik küfür etmek değil

Vatandaşların MHP'ye 2007'de bir kez daha yetki verdiğini ve barajın üzerine çıkardığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, ''Soruyorum 4 yıldır MHP şu Meclis'te ne yaptı? Hangi soruna çözüm üretti, hangi meseleye kafa yordu. Türkiye'nin hangi meselesi için yapıcı bir eleştiri getirdi. Hakaretten, iftiradan, ithamdan, küfürden başka bir şey duydunuz mu? Küfretmek midir milliyetçilik?'' diye konuştu.

Kendilerinin Türkiye'nin her yerinde olduklarını belirten Erdoğan, Türk Milletinin 81 vilayetin 80'inden kendilerine milletvekili verdiğini, yani 780 bin kilometrekarenin tamamında AK Parti olduğunu dile getirdi.

780 bin kilometrekare, 74 milyon için hizmet ürettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, ayırım yapmadıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Yola çıkarken 'tek millet' dedik. Bunun içinde Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Romanı, Abazası... Hepsi var. Yani benim ülkemde yaşayan ne kadar etnik unsur varsa, hepsi bu millet kavramının içinde var. Bundan niye gocunuyorlar?

'Tek bayrak' dedik. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanından, hilalimiz bağımsızlığımızın simgesi, yıldızımız şehitlerimizin simgesi, her yıldız bir şehit, her şehit bir yıldız. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'. Onun için 'tek vatan' dedik. Ama bu vatan 780 bin kilometrekare. Biz burada ameliyat yaptırmayız. Burayı bölmek isteyenlere asla müsaade etmeyiz. 'Tek devlet' dedik. Devletimizi de asla... Tek milet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan. Bununla yürüyoruz.''

 

Bu konularda ilginizi çekebilir