8 ABD uçağı İncirlik Üssü'nde

Hava Kuvvetlerine ait 8 askeri uçak ve person İncirlik Üssü'ne geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Hava Kuvvetlerine ait 8 askeri uçak ve personel, IŞİD ile mücadele kapsamında İncirlik Üssü'ne geldi. 

Resmi kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye, milli güvenlik tehdidi gördüğü IŞİD ile mücadelede, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıdan bu yana yeni aşamaya geçti. 

Türkiye'nin uluslararası koalisyonun parçası olarak IŞİD ile etkin mücadelesini sürdüreceğini belirten yetkililer, ABD'ye ait 8 askeri uçak ve personelin, IŞİD ile mücadele için İncirlik Üssü'ne geldiğini doğruladı. 

us-orta.jpg

Uçakların 6'sının F-16, birinin C-5 ve diğerinin de KC-135 tipi askeri uçaklar olduğu bildirildi. 

Pentagon'dan açıklama geldi

ABD Savunma Bakanlığı, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait altı F-16 savaş uçağı ve yaklaşık 300 personelin bugün İncirlik Üssü'ne intikal ettiğini açıkladı. 

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, IŞİD'e karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonları'nı destekleme çabaları kapsamında ABD Hava Kuvvetleri bünyesindeki F-16 savaş uçaklarından altısının ve 300 kişilik bir askeri ekibin bugün yerel saatle 16.00 civarında İncirlik Üssü'ne vardığı kaydedildi. 

Açıklamada, İtalya'da bulunan Aviano Hava Üssü'ndeki 31. Savaşçı Kanadı'ndan olduğu belirtilen küçük çaplı birliğin, "Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadele operasyonlarına ev sahipliği yapması kararını takiben üsse intikal ettiği" ifade edildi. Açıklamada, "ABD ve Türkiye, 60'dan fazla ulusun katıldığı koalisyonun üyeleri olarak, bölgede barış ve istikrar arayışlarında IŞİD'e karşı mücadeleye yönelik taahhütte bulundular" denildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir