8 kamu görevlisi Türkiye'de

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ŞIRNAK - Terör örgütü tarafından kaçırılan 8 kamu görevlisi Irak'ın kuzeyinde serbest bırakılmalarının ardından Habur Sınır Kapısı'ndan geçerek Türkiye'ye giriş yaptı.
 
Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan kamu görevlileri, Irak'a giden heyet tarafından teslim alındı.
 
Heyet kamu görevlileriyle buluştuktan sonra Zaho'dan ayrıldı.
 
Serbest bırakılan kamu görevlileri, Irak Halil İbrahim Sınır Kapısı'ndan geçerek Habur Sınır Kapısı'ndaki Habur Mülki İdare Amirliği binasına geldi.
 
Burada savcılık işlemleri ve sağlık kontrolünün ardından aileleriyle buluşacak kamu görevlileri Kenan Erenoğlu, Nadir Özgen, Kemal Ekinci, Abdullah Söpçeler'in yanı sıra Uzman Çavuş Zihni Koç, erler Reşat Çeçan, Hadi Gizli ve Ramazan Başaran, daha sonra memleketlerine gönderilecek.
 
Kaçırılan kamu görevlilerini teslim alan heyet de Türkiye'ye döndü. 
 
Heyette, MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu bulunuyor.
 
Ciddi bir yaklaşım
Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılması ile ilgili olarak, "Ciddi bir yaklaşım olmasaydı, askerlerin bırakılması gündeme gelmezdi" dedi.
 
Kendilerinin de kamu görevlilerinin serbest bırakılması için yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Türk, şöyle devam etti:
"Sayın Öcalan'ın İmralı'dan mesaj vermiş olması askerlerin bırakılması konusundaki gelişmeleri hızlandırdı. Kürt tarafı onurlu bir barışın sağlanması konusunda ciddi bir refleksi gösterdiğinin ifadesidir. Hükümetin de ciddiyetle meseleye yaklaşması gerekiyor. Biz, bir insanın ailesine kavuşmasının ne olduğunu, ne anlama geldiğini çok iyi bilen insanlarız. Biz bundan sadece mutluluk duyarız. Konuyu insani yönüyle ele alıyoruz."