81 İlde 81 Orman projesinde 16 yeni il

İş Bankası’nın "81 İlde 81 Orman" projesi 2012 yılındaki dikimlerin ardından tamamlanıyor; fidanların bakımına ise 5 yıl süreyle devam edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - Türkiye İş Bankası’nın 2008 yılında TEMA Vakfı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğinde başlattığı, "81 İlde 81 Orman" projesi ile bugüne kadar 65 ilde, 1.200 hektar alana, 22 farklı türde 1 milyon 700 bin fidan dikildi. Bu yıl 81 ile ulaşılarak dikim kısmı tamamlanacak projenin sonunda 3 bin futbol sahası büyüklüğünde orman kurulmuş olacak.

Projede, bu yıl Artvin, Batman, Bayburt, Bitlis, Bolu, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Osmaniye, Siirt, Sinop, Şırnak,  Tekirdağ, Trabzon ve Tunceli illerinde fidan dikimleri tamamlanacak ve dikim yapılan illerde yerel yöneticiler, banka çalışanları, Tema Gönüllüleri, basın mensupları, ilköğretim öğrencileri ve yöre halkının katılımıyla fidan dikim törenlerine devam edilecek.

Dikilen fidanlar bölgelerin toprak ve iklim yapısına uygun olarak seçildiği ve her fidanın 5 yıl boyunca bakımının da üstlenildiği proje ayrıca Türkiye’nin en büyük çevre sorunlarından biri olan erozyonla mücadele de hedefleniyor.  2011 yılında tamamlama amaçlı 145 bin fidanın dikildiği proje kapsamında 4 yılda teraslama yapılan alan 796 km’ye ulaştı.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir