9 ilde Ergenekon soruşturması

Ergenekon kapsamında 9 ilde yapılan aramalarda 6'sı asker 8 kişiyi gözaltına aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında incelenen Malatya Zirve Yayınevi'ndeki cinayet davası ile ilgili başlatılan çalışma sonucu, 9 ilde arama yapılıyor. Polis, şu ana kadar 6'sı asker 8 kişiyi gözaltına aldı.

Alınan bilgiye göre İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün yürüttüğü soruşturma kapsamında, Malatya, Siirt, Muğla ve İzmir'in aralarında olduğu 9 ilde arama başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Malatya İnönü Üniversitesi yerleşkesi ile bazı illerin jandarma komutanlıklarında arama yapıldığı öğrenildi.

Astsubay'ın eşi intihar girişiminde bulundu

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Malatya'da gözaltına alınan astsubayın eşi intihar girişiminde bulundu.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında yapılan aramalardan sonra gözaltına alınan jandarma astsubaylardan M.Ç'nin eşi H.Ç'nin, Fırat Mahallesi'ndeki evlerinde tabanca ile intihar etmek istediği ve bir el silah sesi duyulduğu öğrenildi.

Çağrılan ambulansla Malatya Devlet Hastanesine götürülen H.Ç'nin yara almadığı, hastanede gözetim altında tutulduğu belirtildi.

Malatya'da 4 gözaltı

İnönü Üniversitesi (İÜ) İlahiyat Fakültesinde araştırma görevlisi olan R.A'nın evinin yanı sıra 3 ayrı noktada sabah saatlerinde başlatılan arama tamamlandı.

Özel yetkili Cumhuriyet savcılarının katıldığı aramaların ardından R.A. ile Malatya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Jandarma Binbaşı H.Y, jandarma astsubaylar  M.Ç. ve A.A. gözaltına alınarak, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Muğla'da askeri personel gözaltında

Muğla'da ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında İl Jandarma Komutanlığında görevli bir askeri personel gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Muğla Jandarma Komutanlığında, İstanbul'da soruşturmayı yürüten savcılığın Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği talimatla arama yapıldı.

Ankara'da emekli asker gözaltına alındı

Ergenekon soruşturması kapsamında, emekli bir askerin Ankara'da gözaltına alındığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda emekli bir askeri gözaltına aldı.

Sağlık kontrolünden geçirilen emekli askerin, İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

İzmir'de askeri misafirhanede arama

İzmir'de bir askeri misafirhanede, "Ergenekon" soruşturması çerçevesinde arama yapıldı.

İzmir'de ''Ergenekon'' soruşturması çerçevesinde İl Jandarma Komutanlığına ait misafirhanede yapılan aramanın, ifade için aranan bir askeri personelin yakalanmasına yönelik olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir'deki arama, İstanbul'da soruşturmayı yürüten savcılığın İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği talimat üzerine ifade için aranan bir askeri personelin yakalanmasına yönelik gerçekleştirildi. Aramada adı açıklanmayan askeri personele ulaşılamazken, savcının bizzat katıldığı aramada bazı evraklara el konuldu.

Evrakların soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılığına gönderileceği bildirildi.

Siirt'te bir astsubay gözaltında

Ergenekon soruşturması kapsamında incelenen Malatya Zirve Yayınevi'ndeki cinayet davası ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla başlatılan operasyonda Siirt'te de aramalar yapıldı. Aramalar sonucu Siirt İl Jandarma Alay Komutanlığında görevli astsubay A.G. gözaltına alındı.

Bu konularda ilginizi çekebilir