Musul'da 200 sivilin öldürüldüğü iddia edildi

DEAŞ'ın, kendi tarafında savaşmayı reddeden 200 sivili öldürdüğü iddia edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Irak güçleri, Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılması operasyonunda 9 köyün geri alındığını duyurdu.

Orduya bağlı ortak operasyonlar komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kayyara ilçesi ekseninde Harrara, Er-Rasif, Asfiye, Tuveba, Ebu Feşge el-Ulya ve es-Sufla, Ahvene, Ayn, Eş-Şek el-Ulya ve es-Sufla ve Es-Sefiyye köylerinin geri alındığı dile getirildi.

Yürütülen operasyonlar sırasında 299 DEAŞ militanının öldürüldüğü, 20 bomba yüklü araç ile 45 bombanın kullanılamaz hale getirildiği belirtildi. Irak güçlerinin kayıplarıyla ilgili bilgi verilmedi.

Peşmerge Bakanlığı Operasyonlar Komutanlığı daha önce yaptığı açıklamada, Musul'un kuzeydoğusunda 8 köyün geri alındığını ve Başika kasabasının kuşatıldığını ifade etmişti.

200 sivili öldürdüğü iddiası

Ninova milletvekili İntisar el-Cuburi, terör örgütü DEAŞ'ın, Irak'ın Musul kentini kurtarma operasyonu kapsamında, kendi tarafında savaşmayı reddeden 200 sivili öldürdüğünü iddia etti.

Cuburi yaptığı açıklamada, Musul'dan kendilerine ulaşan bilgilere göre DEAŞ saflarında savaşmayı reddeden 200 sivilin, örgüt üyelerince son bir kaç gün içerisinde öldürüldüğünü bildirdi.

Cuburi, infazların Musul'un çeşitli bölgelerinde yapıldığını ve cenazelerin ailelerine teslim edilmediğini söyledi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de Musul'u kurtarma operasyonun güney, doğu ve kuzey bölgelerinden başladığını duyurmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir