9. Teknoloji Ödülleri sahiplerini buldu

Teknoloji Büyük Ödülü'ne VSY Varlıbaşlar Sağlık Yatırımları layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – "9. Teknoloji Ödülleri" sahiplerini buldu. Dört farklı firma ölçeği ve iki farklı kategoride belirlenen 27 finalist arasından dereceye giren firmalar arasında, Teknoloji Büyük Ödülü'ne VSY Varlıbaşlar Sağlık Yatırımları Hizmetleri Turizm San. ve Dış. Tic. Ltd. Şti. layık görüldü.

TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından ile bu yıl 9'ncusu düzenlenen "Teknoloji Ödülleri" bugün düzenlenen ödül töreni ile sahiplerini buldu.

Törende, dört farklı firma ölçeği ve iki farklı kategoride belirlenen 27 finalist arasından dereceye giren firmalar ödüllerini aldı.

Bu kapsamda, Mikro Ölçekli Ürün Kategorisi'nde Digital Planet-D.T.P. Bilgi İşlem İletişim ve Tic. Ltd. Şti., Küçük Ölçekli Ürün Kategorisi'nde Baykar Makine San. ve Tic. A.Ş., Küçük Ölçekli Süreç Kategorisi'nde Sobee Yazılım Tic. Ltd. Şti., Orta Ölçekli Ürün Kategorisi'nde Anadolu Motor Üretim ve Pazarlama A.Ş., Orta Ölçekli Süreç Kategorisi'nde Teknodrom Robotik ve Otomasyon San. ve Tic. A.Ş., Büyük Ölçekli Ürün Kategorisi'nde Arçelik A.Ş. ve Büyük Ölçekli Süreç Kategorisi'nde, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. ve Büyük Ödül'de ise VSY Varlıbaşlar Sağlık Yatırımları Hizmetleri Turizm San. ve Dış. Tic. Ltd. Şti. layık görüldü.

Ödül töreninde konuşan Bilim ve Teknolojiden Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Türkiye'nin çok hızlı değişen bir yapısı olduğuna dikkat çekerek, "Bizdeki değişim tüm gelişmiş ülkelerinden daha çabuk oluyor. Bu değişim tüm alanlarda gerçekleşiyor. Bilim, teknoloji ve yenilik konusu çok önemli. Bu konularda başarılı değilsek, siyasette de zaten rasyonel bir gidişi sürdürebilir kılamazsınız" dedi.

Gaziantep, Malatya'dan da başvuru geldi

9. Teknoloji Ödülleri Yürütme Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ömer Cebeci ise bu yıl rekor bir başvuru yapılan Teknoloji Ödülleri ile ilgili rakamsal değerlendirmelerde bulundu. İlk 8 Teknoloji Ödülleri'ne toplam 261 başvurunun yapıldığına dikkat çeken Cebeci, bu yıl ise bu rakamın 221 olduğunu kaydetti. Eskiden Marmara Bölgesi'nden yoğun başvuru yapıldığına, bu yıl Ankara, İzmir, Manisa, Gaziantep, Malatya gibi şehirlerden de başvuru geldiğine dikkat çeken Cebeci, "Makine sektörü önde idi. Bu sektörümüzü elektrik elektronik, metalurji, tarım, gıda gibi sektörler izledi" dedi. Bu yıl 103 hakemin finalistleri yerinde incelediklerini vurgulayan Cebeci, "Buradaki başarı hepimizin" ifadesini kullandı.

KOBİ'ler inovasyona yönelmeli

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Bilgi Toplumu ve Yeni Teknolojiler Komisyonu Başkanı Erman Ilıcak ise tüm dünyada olduğu gibi KOBİ'lerin ekonominin belkemiğini oluşturduğunu kaydederek, "Ancak istihdamın büyük kısmını oluşturan KOBİ kuruluşlarımız inovasyon konusunda gelişememektedir. İstihdam olanaklarının artması ve bölgesel farklılıkların ortadan kalkması için inovasyona önem verilmesi gerekmektedir" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir