934 otomobil incelediler, zanlıyı buldular

Antalya'da 2 yıl önce temizlik görevlisine çarparak kaçan otomobilin sürücüsü, düşen kaporta parçasından yola çıkarak araştırma yapan polis ekiplerinin 934'üncü otomobili incelemesinin ardından yakalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANTALYA  - Antalya'da 2 yıl önce temizlik görevlisine çarparak kaçan otomobilin sürücüsü, düşen kaporta parçasından yola çıkarak araştırma yapan polis ekiplerinin 934'üncü otomobili incelemesinin ardından yakalandı.
 
Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 24 Haziran 2011 tarihinde Şirinyalı Mahallesi İsmet Gökşan Caddesi'nde temizlik görevlisi Ahmet Koçaslan'a (35) çarparak ölümüne yol açan ve ardından olay yerinden kaçan otomobille ilgili araştırma yaptı. Plakası alınamayan otomobilin çarpmanın etkisiyle olay yerinde tampon ve davlumbaz parçalarını incelemeye alan polis ekipleri, otomobilin marka ve modelini tespit etti. Antalya'da o modelde otomobillerin servisini yapan 2 işletme olduğunu belirleyen polis ekipleri, o tarihten bu yana o servislerde tamiri yapılan 933 otomobil olduğunu belirledi.
 
Otomobilleri tek tek inceleyen polis ekipleri, 933 otomobil arasında kazaya karışan otomobil bulunmadığını tespit etti. Polis ekipleri, ardından kentteki otomobil parçası satışı yapılan yaklaşık 80 işletmeciyi gezdi. Bu işletmelerde kazaya karışan otomobilin markası ve modeline uygun davlumbaz ve kaporta parçalarının listesini çıkaran polis ekipleri, H.D'ye ait bir otomobilin kazada düşen parçaları aldığını tespit etti.
H.D'nin ifadesini alan polis ekipleri, kazanın meydana geldiği gece H.D'nin otomobili İ.Ü'ye emanet verdiğini belirledi. Gözaltına alınan İ.Ü'nün, polisteki sorgusunda, olay gecesi bir cisme çarptığını, ancak ne olduğunu farketmediğini söylediği öğrenildi.
Olaydan bir gün sonra olay yerinden tekrar geçtiğini ancak herhangi bir kan lekesi görmediğini kaydeden İ.Ü'nün, bir insana çarptığını fark etmediğini öne sürdüğü belirtildi. Zanlı, polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.