AA Genel Müdürlüğü'ne Şahin vekalet edecek

Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğüne, Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin vekalet edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğüne, Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin vekalet edecek. 

AA Yönetim Kurulu dün gerçekleştirdiği toplantıyla, görevden ayrılan AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün yerine, AA Genel Müdür Yardımcısı Şahin'e vekalet görevi verdi. 

AA Yönetim Kurulu'nun aldığı karar da "Sayın Kemal Öztürk' ten boşalan Genel Müdürlük makamına, yeni Genel Müdür atanana kadar imzaya yetkili tek kişi Ebubekir Şahin' in vekaleten atanmasına karar vermiştir." denildi. 

AA Yönetim Kurulu'nun yaptığı yazılı açıklamada, Öztürk'ün görevden ayrılmasıyla ilgili şunlar kaydedilmişti: 

''Anadolu Ajansı, Türkiye'nin en köklü kurumları arasındadır. 

Dünyada ve Türkiye'de yaşanan değişim ve gelişmelere uygun olarak, kendisine kuruluşunun yüzüncü yılında dünyanın en büyük 5 haber ajansından biri olma hedefini belirlemiştir. 

 '100. Yıl Vizyonu' adı verilen atılım hamlesi çerçevesinde, Anadolu Ajansı'nın sadece Türkçe olan yayını 8 dile çıkarılmıştır. Günlük haber, fotoğraf ve video üretimi ortalama 3 kat artmıştır. 

3 yıl öncesine kadar yurt dışında hiçbir abonesi olmayan Anadolu Ajansı'nın bugün 45 ülkede abonesi bulunmaktadır. 

Türkiye'nin uluslararası markalarından birisi haline gelen kurumumuzun bugün 86 ülkede temsilcisi bulunmaktadır. Faaliyet gelirleri yüzde 71 oranında artmış, tüm teknolojik altyapısını da çağa uyumlu hale getirmiştir. 

Anadolu Ajansı'nın alanında öncü kuruluş haline gelmesinde ve uluslararası bir medya kurumu hüviyeti kazanmasında Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk'ün büyük katkısı ve emeği bulunmaktadır. 

Sayın Öztürk bugün ilkeleri ve çalışma prensipleri açısından görevinden ayrılmak talebinde bulunmuş, yönetim kurulumuz da bunu saygı ile karşılamıştır. Kurumumuza yaptığı katkılardan dolayı Kemal Öztürk'e teşekkür eder, yeni çalışma yaşamında başarılar dileriz. 

Anadolu Ajansı, bundan sonra da kuruluş idealini daha ileriye taşımak; dünyanın en büyük 5 haber ajansı arasına girme hedefine doğru kararlılıkla yürümeye devam edecektir.  

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' 

Ebubekir Şahin'in özgeçmişi şöyle:  

"1974 Rize'de doğdu. 1995 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 

2002 yılında Gazetecilik Anabilim Dalı'nda  yüksek lisans yaptı. Birçok kurumda yöneticilik görevlerinde bulunan Şahin 2011 yılından itibaren Anadolu Ajansı'nda görev yapmaktadır. 

Şahin evli ve iki çocuk babasıdır" 

Bu konularda ilginizi çekebilir