AA: Topbaş, CHA: Sarıgül

Yerel seçim sonuçları yavaş yavaş belli olurken, haber ajanslarının arasındaki sonuç farkları dikkat çekiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yerel seçimlerde oy verme işleminin ardından sandıklar açılmaya başlandı ve sonuçlar yavaş yavaş sayılıyor. Haber ajanslarının katılımın yüksek olduğu seçimlerin ardından servis ettiği anlık sonuçlar arasındaki farklılıklar dikkat çekici. 

Partilerin kendi teşkilatlarından aldığı sonuçların farklılıkların yanı sıra, Anadolu Ajansı ve Cihan Haber Ajansı arasında da farklar var. İstanbul'daki anlık sonuçlara göre Anadolu Ajansı, AK Parti'nin adayı Kadir Topbaş'ı önde gösterirken, Cihan Haber Ajansı ise CHP'nin adayı Mustafa Sarıgül'ün önde olduğunu bildirdi. 

Anadolu Ajansı’ndan (AA) gelen sonuçlara göre sandıkların yüzde 16,26’sının sayıldığı İstanbul’da AK Parti adayı Kadir Topbaş, yarışı CHP’li rakibi Mustafa Sarıgül’ün önünde yüzde 52,34’e yüzde 39,24’luk bir farkla önde götürüyor.

Cihan Haber Ajansı’ndan (CHA) gelen sonuçlara göre ise oyların yüzde 6,50’si sayıldı ve Sarıgül yüzde 45,87 ile sayılan oyların yüzde 43,92’ünü alan Kadir Topbaş’ın önünde gidiyor.

AA’ya göre oyların yüzde 7,96’sının açıldığı Ankara’da AK Parti’li Melih Gökçek, yüzde 48,53 ile yüzde sayılan oyların 40,47’sini alan CHP’li Mansur Yavaş’ın önünde.

CHA’dan gelen rakamlara göre ise oyların yüzde 6,78’inin sayıldığı Ankara’da Melih Gökçek, Mansur Yavaş’ın yüzde 43,20’ye karşı yüzde 45,26’yla önde görünüyor.