AB ikiyüzlü davranıyor

Ekonomi Bakanı Çağlayan, İspanya'daki zirvede AB ve Sarkozy'yi eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AB'ye tam üyelik konusunda, AB'nin Türkiye'ye ikiyüzlü bir tutum sergilediğini söyledi.

Çağlayan, İspanya-Türkiye Yatırım ve İşbirliği Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği konusunda açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin AB'ye tam üyelik konusunun Türkiye'nin olmazsa olmazı olduğunu belirten Çağlayan, İspanya'nın bu konudaki desteğine teşekkür etti. Türkiye'nin AB'ye tam üyelik konusunda çok önemli gayretler gösterdiğini ifade eden Çağlayan, "AB Türkiye'ye maalesef ikiyüzlü bir tutum sergiliyor" dedi.

Çağlayan, "Türkiye bugünkü yapısıyla AB üyesi olduğu zaman AB'ye yük katmaya değil AB'nin yükünü almaya gelecek olan bir ülkedir" diye konuştu.

Avrupa'daki duruma değinen Çağlayan, bugün Avrupa ekonomisinin özellikle bazı ülke liderlerinin başarısız ve beceriksizliğinden dolayı sıkıntı yaşadığını söyledi.

Bu konunun özellikle iki Avrupa ülkesinin liderlerinin aylarca bu konuyu konuşması, zamanında tedbir almaması, iç politikada tribünlere oynamasından kaynaklandığını ifade eden Çağlayan, şöyle konuştu:

"Onların da halkıyla yüzleşeceği gün gelmiştir. Bugün Avrupa'nın liderleri de, özellikle Almanya, Fransa kendi halklarına, AB'de yaşanan bu sıkıntının, ekonomik darboğazın kendi ülkelerine ne sıkıntılar getireceğini net bir şekilde anlatmalı, bunun zamanının geldiğini buradan hatırlatmak istiyorum. Bu hatırlatmayı yaparken üzüntüyle görüyoruz ki, Fransa Devlet Başkanı sanki her türlü sorununu halletmiş, kendi ekonomik meselelerini çözmüş, kendi halkının barış ve refahını sağlamış, kendi demokrasisini en iyi şekle çıkarmış, bunları yapması gereken bir noktadayken, olmayan, tarihle asla bağdaşmayan, tarihçilerin karar vermesi gereken, olmayan bir konu üzerinde dünyaya görüş açıklıyor.

Sen önce halkına ekonomik krizi açıkla

Ermenistan'a, kendi ülkesindeki Ermenilere 3-5 oy almak için resmen popülistlik yapmaya devam ediyor. Ben de buradan Sayın Sarkozy'ye diyorum ki, sen gel önce halkına Avrupa'da yaşanan bu krizin Fransa halkına, vatandaşlarına ne getireceğinin hesabını önce bir açıkla. Önce kendi ülkenle uğraş, bırak başka ülkeyle uğraşmayı. Bugün gerçekten Avrupa'nın gelmiş olduğu seviye bu noktada gerek Almanya gerek Fransa açısından sıkıntılı bir döneme gelmiştir."

Bu konularda ilginizi çekebilir