AB'nin 2011 tahmini büyüme oranı 1,7'ye çekildi

Ekonomik kriz nedeniyle ülkelerin büyüme oranları düşen AB'de 2011 tahmini büyüme oranı da 1,7'ye çekildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - AB Komisyonu, 27 üyeli Birliğin 2011 yılı büyüme tahminini yüzde 1,8'den yüzde 1,7'ye düşürdü.

Komisyon, 17 üyeli Euro Bölgesi'nin yüzde 1,6 olan büyüme tahminini ise değiştirmedi.

Ekonomik ve parasal işlerden sorumlu AB Komiseri Olli Rehn, düzenlediği basın toplantısında "Avrupa ekonomisiyle ilgili beklentiler kötüleşti. Mali krizden toparlanma genelde yavaş ve engebeli. Buna ilaveten AB ekonomisi zorlaşan dış şartlardan da olumsuz etkileniyor. İç talepte de durgunluk yaşanıyor. Borç krizi daha da kötüleşti ve mali piyasalardaki çalkantı reel ekonomiye hasar verecek" uyarısında bulundu.

Rehn, ekonomik toparlanmayı rayına oturtmak için mali istikrarın güvence altına alınması ve bütçe sürdürülebilirliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

AB Komisyonu'nun ara dönem ekonomik tahminler raporunda Almanya'nın bu yılki büyüme beklentisi yüzde 2,6'dan yüzde 2,9'a çıkarılırken İspanya'nın yüzde 0,8 ve Polonya'nın yüzde 4 olan büyüme tahminleri değiştirilmedi.

Öte yandan Komisyon, Hollanda'nın büyüme tahminini yüzde 1,9'dan yüzde 1,7'ye, Fransa'nın büyüme tahminini yüzde 1,8'den yüzde 1,6'ya, İngiltere'nin büyüme tahminini yüzde 1,7'den yüzde 1,1'e ve İtalya'nın büyüme tahminini yüzde 1'den yüzde 0,7'ye indirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir