Abank, 105 milyon dolar kredi sağladı

ABank, IFC, BSTDB ile FMO'dan 105 milyon dolar tutarında 10 yıl vadeli sermaye benzeri kredi sağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Anadolu Grubu iştiraklerinden ABank, Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB) ile Hollanda Kalkınma Ajansı'ndan (FMO) 105 milyon dolar tutarında 10 yıl vadeli sermaye benzeri kredi sağladı.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, ödemesi bugün gerçekleşen kredinin Türkiye'de sendikasyon yoluyla gerçekleşen "ilk sermaye benzeri kredi" olma özelliği taşıdığı belirtildi.

Açıklamada, kredinin ABank'ın sermaye tabanını güçlendirmesi ve özellikle KOBİ'lerin finansman ihtiyaçlarının karşılanması açısından önem taşıdığı kaydedildi.

ABank Genel Müdürü Hamit Aydoğan, yaptığı değerlendirmede, uluslararası kuruluşların uzun vadeli kaynak sağlamada önemli rol oynadığını ve bu alanda lider konumda olan IFC, BSTDB ve FMO ile işbirliği yapmanın ABank için gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Aydoğan, kredinin, ABank'ın sermaye tabanını daha da güçlendirerek bilançosunu büyütmesine olanak sağlayacağını ve bankanın stratejileri doğrultusunda KOBİ odaklı büyümesini destekleyeceğini kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir