ABD gazetesinden Fransa'ya, 'tasarıyı reddet' çağrısı

Ermeni lobisine yakınlığı ile bilinen Los Angeles Times, Fransa Senatosu'nun, Ermeni iddialarını rededenlere para cezasını öngeren yasa tasarısını reddetmesi gerektiğini yazdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
WASHINGTON - ABD'de Los Angeles Times gazetesinde yer alan bir yazıda, Fransız Senatosunun, 23 Ocak Pazartesi günü görüşeceği 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin suç sayılmasını öngören yasa teklifini reddetmesi gerektiği belirtildi.
ABD'de Ermenilerin en yoğun yaşadığı Los Angeles'ta yayımlanan ve Ermeni tezlerine yakın çizgisiyle bilinen Los Angeles Times gazetesinde, "İfade Suçu ve Fransa" başlıklı bir yazı yayımlandı.
Stanford Üniversitesi'ne bağlı Hoover Enstitüsü'nde kıdemli uzman ve Oxford Üniversitesi'nde Avrupa araştırmaları profesörü olan Timothy Gartor Ash imzalı yazıda, "Fransa Senatosu, ifade özgürlüğü adına, tarihsel araştırma adına ve 'fikir ve görüşlerin serbestçe aktarımının en değerli haklardan biri olarak' nitelendiği 1789 Fransız İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirisi'nin 11'inci maddesi adına, bu teklifi reddetmeli" ifadesi kullanıldı.
Bu konularda ilginizi çekebilir