ABD, Türkiye'ye yardım gönderecek

ABD, Türkiye'ye insani yardım malzemesi gönderecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD, Van'daki deprem felaketi nedeniyle Türkiye'ye yardım göndereceğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'nın, ABD Avrupa Komutanlığı'na (EUCOM) Türkiye'ye insani yardım malzemesi sağlanması yönünde talimat verdiğini bildirdi.

ABD'nin, Türk hükümetinden insani yardımlar konusunda talep aldığını ve bunun üzerine Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığının konuyu koordine ettiğini belirten Kirby, EUCOM'un battaniye, beşik, uyku tulumu, hijyen kiti ve diğer malzemelerden oluşan yardımların 18 ila 24 saat içerisinde hava yoluyla deprem bölgesine ulaştırılması için harekete geçtiğini kaydetti.

Kirby, deprem felaketi dolayısıyla Türk halkına başsağlığı dileyerek, mümkün olan her türlü yardımı yapmak için ellerinden gelen çabayı sergileyeceklerini vurguladı.

Çin hükümeti 1 milyon dolar tutarında yardım yapacak

Çin hükümetinin Van'da meydana gelen depremden dolayı 1 milyon dolar tutarında yardım yapacağı bildirildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cian Yü'nün basında yer alan açıklamasında, Çin'in deprem bölgesindeki durumu yakından izlediği belirtildi.

Sözcü Cian gerektiğinde yeni yardımlar yapmaya hazır olduklarını da ifade etti.

Haberlerde Çin Kızılhaç Derneği'nin de deprem için 50 bin dolar tutarında bağışta bulunduğu kaydedildi.

Irak'tan 13 tır yardım malzemesi

Irak'ın kuzeyinden Van'daki depremzedeler için 13 tır dolusu yardım malzemesi gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Irak'ın kuzeyindeki Erbil ve Süleymaniye kentlerinden Van'daki depremzedeler için gönderilen yardım malzemelerini taşıyan 13 tır, Silopi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaptı.

Habur Sınır Kapısı'nda Şırnak İl Afet ve Acil Müdürlüğü ekiplerince karşılanan araçlarda çok sayıda battaniye, halı ve çadır olduğu öğrenildi.

Yardım malzemelerini taşıyan araçlar daha sonra Van'a gitmek üzere hareket etti.

KKTC'den yardım kampanyası 

"Acımız Büyük, Kardeşlik Van'a Yeter" sloganıyla KKTC'de yayın yapan Ada TV'de canlı yayımlanan yardım kampanyasında, Van depremzederi için bağış toplandı.

Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu ve KKTC Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Van'da yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmak için yardım kampanyası düzenledi.

Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu Başkanı Adem Koç'un verdiği bilgiye göre, Ada TV'den canlı yayımlanan kampanyada, Kızılay hesaplarına aktarılan havaleler ve SMS bağışları dışında 31 bin 10 TL nakit bağış, 20 çadır, 10 ton un, 70 koli erzak ve 20 battaniye toplandı.

Koç, toplanan paraların Kızılay hesaplarına yatırılacağını belitti.

KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da canlı yayına katılarak kampanyaya destek verdi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir