Saldırıya dünyadan ilk tepkiler

İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırılara ilişkin dünyadan da tepki geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Büyükelçiliği, İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Korkakça saldırıyı kınıyoruz" ifadelerini kullandı. Amerikan Elçiliği, Twitter hesabından İstanbul'daki bombalı saldırıyı kınayan bir mesaj yayınladı. Mesajda 'Kalplerimiz ve dualarımız bu gece İstanbul halkıyla birlikte. Bu geceki korkak saldırıyı kınıyor, teröre karşı yanında yer aldığımız Türk halkının cesaretine saygı duyuyoruz' ifadeleri yer aldı.

Avrupa Konseyi ise İstanbul'daki bombalı saldırıyı kınayarak, masum sivillerin hayatını kaybettiği saldırıya karşı tüm Avrupalı hükümetlerin Türkiye'nin yanında ve dayanışma içerisinde olduğunu bildirdi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Sözcüsü Daniel Holtgen, yaptığı açıklamada, "Tüm Avrupalı hükümetlerle birlikte, İstanbul'da gerçekleşen ve masum sivillerin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Holtgen, Türkiye'nin, İstanbul'daki terör saldırısı sonrası Avrupalı hükümetler ve Avrupa Konseyi'nin, dayanışma ve desteğine itimat edebileceğini dile getirdi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg:
Terörizmin her türlüsüne karşı savaşmakta kararlıyız

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Stoltenberg, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Korkunç terör eylemini kınadığını belirten Stoltenberg, "Kalbim, bombalı saldırılarda sevdiklerini kaybedenler, yaralılar ve Türkiye halkıyla. Müttefikimiz Türkiye ile dayanışmada birleşiyoruz. Terörizmin her türlüsüne karşı savaşmakta kararlıyız." dedi.

BM Genel Sekreteri Ban:
Terör saldırısını kınıyorum

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İstanbul'da düzenlenen terör saldırısını kınadı ve taziyelerini bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Ban, terör saldırısı nedeniyle Türk halkı ve Hükümeti ile hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini sundu.

Ban, terör saldırısını kınayarak, saldırının faillerinin bir an önce belirlenerek, yargı önüne çıkarılmasını umduğunu kaydetti.

Beyaz Saray Sözcüsü Price:
Türkiye ile dayanışma halindeyiz

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) Sözcüsü Ned Price, ABD'nin, İstanbul'daki terör saldırısını en güçlü şekilde kınadığını bildirdi.

Price, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, bugün İstanbul'da çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına sebep olan terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır." ifadelerine yer verdi.

Saldırının polisleri hedef aldığını belirten Price, "Dualarımız saldırıda hayatını kaybedenler, onların aileleri ve tüm Türk milleti iledir. Türkiye'yi, ABD'yi ve küresel barış ile istikrarı tehdit eden tüm teröristlere karşı NATO müttefikimiz Türkiye ile dayanışma halindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev:
Son derece kederlendim

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında, terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmiş olmasından son derece kederlendiğini bildirdi.

Mesajında, "Bu terör saldırısını lanetliyoruz. Terörün tüm çeşitlerine karşı hep birlikte ve kararlı mücadele yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz" vurgusu yapan Aliyev, "Yaşanan facia nedeniyle size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum." ifadelerini kullandı.