ABD'de ikinci el konut satışları arttı

İkinci el konut satışları, nisan ayında mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle yüzde 7.6 artarak, yıllık bazda 5.77 milyon adete ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHİNGTON- ABD'de ikinci el konut satışları nisan ayında da, vergi indirimi ve iyileşen tüüketici güveninin sağladığı motivasyon ile, yükseldi. Tamamlanmış satışları gösten ikinci el konut satışları, nisan ayında mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle yüzde 7.6 artarak yıllık bazda 5.77 milyon adete ulaştı.

Mart ayı verisi ise 5.36 milyon adet olarak revize edildi. Nisan ayında satışlar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22.8 yükseldi. 2009 Nisan'da 4.70 milyon ikinci el konut satılmıştı.

Mart ayı satışta artış oranı ise revize veri sonrası yüzde 7.0 oldu. National Assocition of Realtors ekonomisti Lawrence Yun yaptığı açıklamada Nisan ayında kinici el konut satışlarında artışın genel olarak beklenen bir durum olduğunu, konut fiyatlarının dengelenmesi, ekonominin iyileşmesi ve mortgage faizlerinin tarihi düşük seviyelerde kalmaya devam etmesine bağlı olarak şu ana kadar kenarda bekleyen insanların, alıcı olarak piyasaya dönmeye başladıklarını ifade etti.

Nisan ayında medyan ikinci el konut satış fiyatı 173.100 dolar oldu. Fiyat, Nisan 2009'a göre yüzde 4.0 arttı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir