ABD'ye gideceklere vize uyarısı

ABD İstanbul Başkonsolosluğu, ABD vizesi bekleme sürelerinin yaz ayları yaklaştıkça uzayacağını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğunca, bu ülkeye seyahat edeceklere vize başvurularını erken yapmaları tavsiyesinde bulunuldu.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Basın ve Kültür Bölümünden yapılan yazılı açıklamada, ABD vizesi bekleme sürelerinin yaz ayları yaklaştıkça uzayacağı belirtildi.

Açıklamada, şöyle devam edildi:

"Binlerce öğrenci ve turist vizesi başvurularının işlem süreci, bekleme süresini uzatabilir. Son dakika yoğunluğunu atlatmak için, ABD İstanbul Başkonsolosluğu bu yaz ABD'ye seyahat etmeyi planlayan tüm Türk vatandaşlarına göçmen olmayan vize başvurularını şimdiden yapmalarını tavsiye ediyor."

Turistik amaçlı/iş ziyareti (B1/B2) vizesi için başvuranlardan otel rezervasyonu veya uçak bileti istenmediği hatırlatılan açıklamada, meşru seyahatlerini kolaylaştırmak ve iki ülke arasında ticareti, turizmi teşvik etmek amacıyla genelde Türk vatandaşlarına 10 yıllık, çok girişli B1/B2 vizesi verildiği ifade edildi.

Açıklamada, Ankara'daki ABD Büyükelçiliğinin Vize Hizmetleri Bölümünün 5 Mart 2012 tarihinde geçici olarak kapanacağı ve 20 Mart 2012'de tekrar açılacağı kaydedildi.

(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir