Acıbadem'de hisse devri tamam

Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding'de hisse devri tamamlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Acıbadem Sağlık, şirketin dolaylı yönetim kontrolüne sahip olan Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding'in (ASYH) çoğunluk hissesinin Integrated Healthcare ve Bagan Lalang'a devrinin, alınan izinlerin ardından bugün gerçekleştiğini açıkladı.
Malezya'nın yatırım fonu Khazanah Nasional'ın sağlık birimi Integrated Healthcare, ASYH'de yüzde 60 hisse almak üzere 23 Aralık'ta anlaşma imzalamıştı. Aynı zamanda Khazanah'ın da Acıbadem Sağlık'tan yüzde 15 hisse alacağı açıklanmıştı. Dubaili Abraaj Capital'in Almond Holding üzerinden sahip olduğu hisseler ve Aydınlar Ailesi'nin hisseleri satışa konu olmuştu. İşlemin yaklaşık 1.68 milyar dolar piyasa değeri üzerinden gerçekleştiği duyurulmuştu.
Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, hisselerin 23 Aralık tarihli özel durum açıklamasında belirtilen bedel karşılığında devredildiği kaydedildi.
Acıbadem Sağlık'ın 23 Aralık tarihli KAP açıklamasında, ASYH'nin devir bedelinin Almond Holding'in sahip olduğu yaklaşık 4.25 milyon adet A Grubu ve 87.72 milyon adet B Grubu Acıbadem Sağlık hisselerinin her A Grubu hisse için 87.48 dolar ve B Grubu hisse için 13.67 dolar olarak belirlenen değerler dikkate alınarak hesaplanacağı kaydedilmişti.
Açıklamada, hisse devriyle eş zamanlı olarak yapılan genel kurul ile ASYH'nin çıkarılmış sermayesinin 668 milyon TL'den 704.09 milyon TL'ye yükseltildiği belirtildi.
İşlem sonucunda, alıcılar bakımından çağrıda bulunma yükümlülüğü doğarken, ilave açıklamaların, ilgili mevzuat gereği daha sonra yapılacağı kaydedildi.
Devir sonrasında Mehmet Ali Aydınlar yüzde 23.2, Hatice Seher Aydınlar yüzde 1.8, International Healthcare Holdings yüzde 60, Bagan Lalang ise yüzde 15 hisseye sahip olacak.
Acıbadem hisseleri saat 1127'de açılışa göre değişim göstermeden 24.20 TL düzeyinde bulunuyordu.
Bu konularda ilginizi çekebilir