Adalet Bakanı'ndan yargı reformu turu

Bakan Ergin, Birden ve Gerçeker ile yargı reformuyla ilgili hususları müzakere etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yargı reformuyla ilgili olarak Danıştay Başkanı Mustafa Birden ve Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile görüştüğünü belirterek, "Bunlar olması gereken istişareler" dedi.
Bakan Ergin, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile Yargıtay binasında yaklaşık bir saat süren bir görüşme yaptı.
Ergin, görüşmenin ardından gazetecilerin ziyarete ilişkin soruları üzerine "Yargı reformuyla ilgili hususları hem Danıştay Başkanımız hem de Yargıtay Başkanımızla müzakere ettik. Öğleden sonra da Anayasa Mahkemesi Başkanımızla bir görüşmemiz olacak. Orada da Anayasa Mahkememizin yapısıyla ilgili bir önerileri olup olmayacağını Sayın Başkanla görüşeceğiz. Bunlar olması gereken istişareler" diye konuştu. 
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile de görüşen Ergin, bugün yargı organlarına yaptığı ziyaretlerde, yargı reformuna ilişkin yapılan çalışmaların içreğiyle ilgili bilgi sunduğunu söyledi. 
Görüşmenin ardından, gazetecilerin değerlendirme yapmasını istemesi üzerine Ergin, "Hem Danıştay Başkanımıza hem Yargıtay Başkanımıza yapmış olduğumuz çalışmaların içeriğiyle ilgili bilgi sunduk. Anayasa Mahkemesi Başkanımıza da benzer bilgileri sunmuş olduk. Tabii Mahkeme Başkanımız, bunlarla ilgili somut değerlendirmeler yapmadı. Herhangi bir kanaat belirtmedi. Biz sadece kendi çalışmalarımızla ilgili bilgi sunduk" diye konuştu.  
Bu konularda ilginizi çekebilir