Adana ve Mersin'deki HDP binalarında patlama

Adana ve Mersin'deki HDP İl Başkanlıklarına eş zamanlı gönderilen kargolar nedeniyle patlamalar gerçekleşti. Binalarda ve parti merkezlerinde hasara yolaçan patlamalar sırasında Adana'da 3 kişi yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selahattin Demirtaş'ın mitingleri öncesi Mersin ve Adana'daki Mersin’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) binalarına bombalı saldırı yapıldı.

İlk patlama sesi Mersin'den geldi. Mersin’de HDP il teşkilatının bulunduğunu binadan büyük bir patlama sesi duyuldu. Aynı dakikalarda Adana HDP il başkanlığının bulunduğu 3 katlı binanın ikinci katında da patlama meydana geldi.

Adana'da kargo paketi, Mersin'de çiçek buketi

HDP Genel Merkezi'nden alınan bilgiye göre Adana'daki patlama gönderilen kargo paketinden kaynaklandı. Mersin'de ise dün gönderilen çiçek buketi bugün açılınca patlama gerçekleşti.

'Eş zamanlı bombalı saldırı'

Adana’da bulunan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, olayla ilgili olarak “Eş zamanlı bombalı saldırıyla karşı karşıyayız” dedi.

Beştaş, Mersin mitinginin iptal olup olmayacağı konusunda şu herhangi bir karar alınmadığını da ifade etti.

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bugün Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanda miting yapacaktı.  

qwdqdq.jpg


HDP'den yazılı açıklama

Adana ve Mersin il başkanlıklarına gönderilen çiçek ve kargo paketlerindeki bombaların patlaması sonrasında HDP’den yazılı açıklama yapıldı.HDP açıklamasında, “Bu saldırıların siyasal sorumluluğu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan ve diğer AKP Hükümeti mensuplarına aittir” denildi.

İşte HDP açıklamasının tamamı:

“7 Haziran seçimleri yaklaştıkça partimize yönelik saldırılar da artıyor. Bugüne kadar Genel Merkezimiz dahil olmak üzere yaklaşık 60 noktada parti binalarımız, araçlarımız, üyelerimiz ve gönüllülerimiz saldırıya uğradı. Bu sabah Adana ve Mersin il binalarımıza yapılan bombalı saldırılar da işin hangi boyuta geldiğini gösteriyor. Adana il binamıza yapılan saldırıda 6 yöneticimiz ve çalışanımız yaralanmıştır.
 
Siyasi iktidar destekli karanlık güçler devreye sokularak partimizin gelişmesi ve seçim çalışmaları engellenmek isteniyor. Bu saldırıların siyasal sorumluluğu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan ve diğer AKP Hükümeti mensuplarına aittir. Her konuşmalarında partimizi hedef gösteren, Eş Genel Başkanlarımıza, parti yöneticilerimize ve vekil adaylarımıza hakaret eden ve iftira atan bu zihniyet bugün yeni ürünlerini Adana ve Mersin’de almıştır. 
 
Şu bilinsin ki, hiçbir güç HDP’nin Türkiye halklarıyla buluşmasını engelleyemeyecektir. ‘Yeni Yaşam’ ve ‘Büyük İnsanlık’ çağrılarımız Türkiye’nin dört bir yanında hayat bulmaya devam ediyor.
 
Adana ve Mersin il binalarımıza yapılan bombalı saldırıları nefretle kınıyor, sorumluların bir an önce açığa çıkarılmasını bekliyoruz.”

      

Bu konularda ilginizi çekebilir