Adana'da yeni başkan belli oldu

Aytaç Durak'ın, İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılmasının ardından Belediye Başkanlığına AK Parti adayı Mahmut Çelikcan seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Aytaç Durak'ın, İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılmasının ardından Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, belediye başkan vekilini seçmek üzere yaptığı dördüncü oturumda başkan vekilliğine kurayla AK Parti adayı Mahmut Çelikcan'ı seçti.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Adana Valiliğinin çağrısıyla 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 45. Maddesi gereğince meclis birinci başkanvekili Mustafa Tuncel'in başkanlığında toplandı.

Yapılan oylamada AK Parti adayı ve merkez ilçe Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 16, MHP adayı Fethi Coşkuntuncel 16 oy aldı. Zarflardan birinde iki adayın da oy pusulası çıkınca geçersiz sayıldı, diğer zarftan ise oy çıkmadı.

Bugün yapılan önceki turda, AK Parti Adayı ve merkez ilçe Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 13, CHP adayı ve merkez ilçe Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan 9, MHP adayı Fethi Coşkuntuncel 11 oy almış, bir zarf ise boş çıkmıştı. En çok oy alan iki aday, sonraki oylamaya katılma hakkı elde etmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir