Adaylığını resmen açıkladı

Türk-Hint İş Konseyi Başkan Vekili Erdal Alkış, TFF Başkanlığı'na aday olduğunu resmen açıkladı. Alkış, "BDDK ve TMSF gibi denetim kurulu oluşturacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk-Hint İş Konseyi Başkan Vekili Erdal Alkış, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 27 Şubat Pazartesi günü yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulunda başkan adayı olduğunu açıkladı.

Erdal Alkış, Conrad Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında başkan adaylığını resmen duyurdu.

"Artık renklerin tamamen üstünü örtme vakti geldi" sloganıyla yola çıktığını anlatan Alkış, hiçbir kulübe üye olmadığını, ortaya çıkmasındaki en önemli verilerden birisinin de bu olduğunu bildirdi.

"Her kulübe ne kadar yakınsam, o kadar uzağım. Hepsini çok seviyorum" diyen Alkış, gönül verdiği bir kulüp olup olmadığı sorusunu, "Hiçbir kulübe üye değilim. Net bir şekilde söyleyebilirim. Ortaya çıkmamızın en önemli verilerinden birisi bu. Bugünkü problemi halledecek kişilerin mutlaka dışarıdan kararlı bir şekilde duruş sergileyebilecek kişiler olması gerekir. Her kulübe ne kadar yakınsam, o kadar uzağım. Hiçbir kulübün hiçbir şekilde ne karşısında, ne de yanındayım. Ama hepsini çok seviyorum. Bunu da bu kararlılıkla yapamadığımız zaman bugünkü sonuçlarla karşılaşmak mümkün. Zaten bunu istemediğimiz için buradayız" şeklinde cevaplandırdı.

"BDDK ve TMSF gibi denetim kurulu oluşturacağız"

Erdal Alkış, Türk futbolunun uzun süredir, futbolun yönetiminden kaynaklanan sorunları bulunduğunu ifade ederek, "BDDK ve TMSF gibi bir denetim kurulu oluşturmak" istediklerini kaydetti.

İçinde bulunulan durumun kitleleri ilgilendiren bir problem olduğunu anlatan Alkış, "Biz artık renklerin tamamen üstünü örtme vakti geldi diyerek bu sloganla yola çıkıyoruz. Yoksa yarın bu renklerle alakalı, üzerine marşlar söyleyeceğimiz bir rengimiz de kalmayabilir" dedi.

Genel kurul öncesinde kulüplerle görüşmelerinin devam ettiğini belirten Alkış, bundan sonra da sıkı bir şekilde görüşmeleri sürdüreceklerini, ortaya çıkacak başkan adaylarıyla da fikir alış verişi anlamında görüşmelerinin olacağını sözlerine ekledi.

Erdal Alkış, TFF'nin 27 Şubat'ta yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulu öncesi, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun ardından başkan adaylığını resmen açıklayan ikinci isim oldu.

(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir