Adel antibakteriyel silgi üretti

Ürünleri arasına okul ve sırt çantasını da katan Adel Kalemcilik, antibakteriyel silgi üretti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Anadolu Grubu ile Alman Faber-Castell'in ortaklığında faaliyet gösteren Adel Kalemcilik, satış hacmine ek olarak, okul ve sırt çantası, antibakteriyel silgi, spiralli lüks defter ve sunum dosyaları pazarına da giriyor.

ADEL Kalemcilik ayrıca, 1 Ocak 2010 tarihi itibariyle Avrupa Bölgesi isim hakkı Faber-Castell tarafından satın alınan Eberhard Faber'i ve ürünlerini bundan böyle Türk tüketicisiyle de buluşturacak.

Adel Kalemcilik Genel Müdürü Taner Dursun, Faber-Castell markası altında ilk defa okul çantası üretildiğini belirterek, "Evini sırtında taşıyan 'Tosbağa'dan esinlendik ve 'Tosbag' çanta serisini yarattık" dedi.

Portföylerinde yer alan 2 bin 200'ün üzerinde ürün koduna ve on milyonlarca parçalık satış hacmine ek olarak, okul ve sırt çantası, spiralli lüks defter ve sunum dosyaları pazarına da girdiklerini aktaran Dursun, Faber-Castell okul ve sırt çantalarında farklı bir konsept ve tarz üzerinde ilerlediklerini, bir tasarımcı grubuyla çalışarak, kullanıcıların görüşlerini alarak, evini sırtında taşıyan 'Tosbağa'dan esinlendiklerini ve 'Tosbag' çanta serisini yarattıklarını söyledi.

Faber-Castell ile kütlesel bir pazarın 'premium markası' olduklarını ve yeni ürün gruplarından 10 milyon liralık ciro hedeflediklerini belirten Dursun, "Bu yıl antibakteriyel silgi üretimine başladık. Üretimde içine katılan gümüş iyonlarıyla silgiye bulaşan bakterinin ölmesi sağlanıyor. Antibakteriyel silgiyi Türkiye'de geliştirdik ve üreteceğiz. Faber-Castell şimdiye kadar böyle bir ürün üretmedi. Eminim onlara da ilginç gelecektir. Benzer bir üretimi Malezya'da da yapmayı düşünebilirler. Türkiye bu anlamda bir pilot uygulama gibi olacak" dedi.

Adel Kalemcilik olarak, 1 Ocak 2010 tarihi itibariyle Avrupa Bölgesi isim hakkı Faber-Castell tarafından satın alınan Eberhard Faber'in ürünlerini Türk tüketicisiyle de buluşturacaklarını bildiren Dursun, 249 yıllık bir geçmişi olan Faber-Castell'in tarihçesinde yeri olan Eberhard Faber markasını satın alıp, Adel'in de bu markayı Türkiye'de temsil edecek olmasının kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti.

Dursun, Adel'in net karının ise yüzde 21 artışla 16,6 milyon lira olarak gerçekleştiğini belirterek, 2009 yılında mevcut ürünlerdeki pazar payını yükselterek ve yeni ürünleri piyasaya sunarak büyümeye devam ettiklerini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir