Adese AVM hisseleri Borsa'da

Adese hisseleri, 6,98 ile 8,54 lira fiyat marjı aralığında İMKB'de işlemlere açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Adese Alışveriş Merkezleri Ticaret A.Ş. hisseleri İMKB İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmeye başladı.

İMKB'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan "Yeni Açılan Pazar" duyurusunda, şirketin sermayesi 30 milyon lira, halka açıklık oranı yüzde 16,78, baz fiyat 7,76 lira, fiyat marjı ise 6,98/8,54 lira aralığı olarak gösterildi.

Borsa Yönetim Kurulu 1 Kasım'da yaptığı toplantıda, Adese Alışveriş Merkezleri Ticaret A.Ş.'nin 30 milyon lira olan sermayesini temsil eden hisse senetlerinin İkinci Ulusal Pazar Esasları Genelgesi'nin İşlem Görecek Hisse Senetleri ve Pazara Kabul Şartı başlıklı III. maddesi uyarınca kayda alınmasına ve söz konusu hisse senetlerinin 8 milyon 817 bin 199 lira nominal değerli kısmının "ADESE.E" kodu ile halka arz fiyatı olan 7,75 liranın en yakın fiyat adımına yuvarlanmasıyla bulunan 7,76 lira baz fiyattan İMKB İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlamasına karar vermişti.

Hisse senetlerinin işlem sırasına gönderilen emirlerde maksimum lot miktarı 2.500 adet olarak uygulanıyor.

İMKB'den "Endekslere Şirket İlave Edilmesine" ilişkin dün yapılan açıklamaya göre, Adese Alışveriş Ticaret hisse senetlerinin bugünden itibaren, "İMKB Hisse Senedi Endeksleri Temel Kuralları"nın 7.4. maddesi gereğince İMKB Tüm, İMKB Tüm-100, İMKB İkinci Ulusal, İMKB Hizmetler ve İMKB Ticaret endeksleri kapsamına dahil edildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir