Adese halka açılıyor

Taleplerin 25-27 Ekim tarihleri arasında toplanacağı halka arzda fiyat aralığı 7.75 lira ile 9.75 lira olarak belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İttifak Holding'in perakende şirketi Adese halka açılıyor. Şirketin yüzde 29,39'unun, ek satışla birlikte yüzde 33,8'inin halka açılacağı arz sonrasında Adese'nin piyasa değeri ise 232,5-292,5 milyon lira olacak.

Taleplerin 25-26-27 Ekim tarihlerinde toplanacağı halka arzda fiyat aralığı 7,75 lira ile 9,75 lira olarak belirlendi. Ak Yatırım liderliğinde halka arz edilecek şirketin, halka arzla ilgili hazırlanan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) ilan edilen fiyat tespit raporuna göre yüzde 22 ile yüzde 35 arasında bir halka arz ıskontosu bulunuyor.

Şirketin yüzde 29,39'unun, ek satışla birlikte yüzde 33,8'inin halka açılacağı arz sonrasında Adese'nin piyasa değeri 232,5-292,5 milyon lira olacak.

Halka arz edilecek hisselerin yüzde 40'ı yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20'si yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 40'ı ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı. Adese halka arzının toplam büyüklüğü, ek satış hariç 68-86 milyon lira aralığında olacak.

İttifak Holding Üst Yöneticisi (CEO) ve Adese Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Keser, holdingin bünyesinde makarnadan alışverişe kadar toplam 17 iştirakin bulunduğunu bildirdi. Keser, bu iştiraklerinden olan ve alışveriş sektöründe faaliyet gösteren Adese'nin halka açılmasına karar verdiklerini açıkladı.

Keser, halka arz sonrasında yeni mağazalar açmayı hedeflediklerini ifade ederek, önümüzdeki süreçte organik ve inorganik büyümelerle Adese'nin pazardaki konumunu daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

2015 sonunda hedef 200 mağaza

Ramazan Keser, halka arz gelirlerinin nerelerde kullanılacağına ilişkin bir soru üzerine, "Halka arz gelirlerini genel olarak büyümenin finansmanında kullanacağız çok çok ciddi bölümünü. Bir bölümünü borçlarımızın finansmanında kullanacağız" yanıtını verdi.

Adese'nin mağazalaşmada Marmara bölgesine ağırlık vereceğini, orta ve uzun vadede ise Türkiye'nin sağında ve solunda genişlemeyi düşündüklerini dile getiren Keser, "2015 yılı sonunda 200 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

"Adese'nin yatırım gündeminde gayrimenkul yok"

Adese'nin gayrimenkul portföyü olduğu ve bu portföyün gayrimenkul projesine dönüşüp dönüşmeyeceğinin sorulması üzerine Keser, "Böyle bir yapımız kesinlikle yok. Gayrimenkul şu anda sıcak gündemimizde böyle bir şey yok. Orta ve uzun vadede bunlar değerlendirilebilir. Ancak Seha Yapı'da, Marmara Bölgesi'nde, onun özelinde İstanbul'un belli semtlerinde büyümek istiyor. Konut yapmak istiyor, ticari alanlarını değiştirmek istiyor. Onunla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir