Afganistan'da 2 Türk askeri şehit

Gül, Afganistan'da şehit olan bir subay ve bir uzman çavuş için ailelerine başsağlığı diledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Afganistan'da görev yapan Türk birliğindeki bir subay ile bir uzman çavuş trafik kazası sonucu şehit oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5. Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi'ne katılmadan önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi:

"Afganistan'da görev yapan birliğimizden bir subay ve bir uzman çavuş maalesef trafik kazasında şehit olmuştur. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Ayrıca, Hakkari'de kaybettiğimiz şehitlerimiz için de bütün milletimize baş sağlığı diliyorum. Ailelerinin acısını paylaşıyorum, kendilerine de ayrıca Allah'tan rahmet diliyorum."

Ziyaretine ilişkin de bilgi veren Gül, Bağlantısızlar Hareketi'nin, iki kutuplu dünyada batı ve doğu olarak bilinen bloklardan bağımsız hareket etmeyi arzulayan çok sayıda ülke tarafından yaklaşık yarım asır önce oluşturulduğunu kaydetti.

Zirve sırasında bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler yapmayı da öngördüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

"Bu zirveye katılmamızın esas nedeni, orada görüşemediğimiz birçok ülkenin devlet başkanı ile ikili görüşmeler yapacağız. Biliyorsunuz, her yere gitmek ve her yerden gelmek mümkün değildir. 120 ülkenin katıldığı bir toplantıda Türkiye'nin en üst seviyede bulunması, özel davetli konuk olarak bulunması önemlidir."

Gül, Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi'ne katılmak üzere Mısır'ın tatil beldesi Şarm El Şeyh'e geldi. Gül'ün, zirve çerçevesinde Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Filipinler Devlet Başkanı Gloria Macapagal Arroyo, Bahreyn Veliaht Prensi Şeyh Salman bin Hamad el Halife ile ikili temaslarda bulunması öngörülüyor.