AFM'deki hisse satışı için imzalar atıldı

Eurasia Cinemas hisselerinin Esas Holding'e satışı için taraflar bugün anlaşma imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Ticaret ve Sanayi A.Ş'nin sermayesinin yüzde 88,01'ini temsil eden Eurasia Cinemas B.V.'ye ait hisselerin Esas Holding A.Ş'ye satılması ile ilgili olarak, Esas Holding A.Ş. ile Eurasia Cinemas B.V. arasında bugün hisse alım anlaşmasının imzalandı.

AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Ticaret ve Sanayi A.Ş'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, hisse alım anlaşması uyarınca, satıma konu hisselerin satıcılar tarafından alıcıya devrinin, Rekabet Kurulu ve hisse alım anlaşması kapsamında öngörülen diğer izin, şart ve koşulların tamamlanmasına tabi bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şirketimiz, AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Ticaret ve Sanayi A.Ş'nin sermayesinin yüzde 88,01'ini temsil eden ve Eurasia Cinemas B.V'ye ait hisselerin Esas Holding A.Ş'ye satılması ile ilgili olarak, Esas Holding A.Ş. ile Eurasia Cinemas B.V. arasında bugün hisse alım anlaşmasının imzalanmış olduğu bilgisi şirketimize iletilmiştir.

Hisse alım anlaşması uyarınca, kapanışta Esas Holding A.Ş. Satıma Konu Hisseler için satıcılara nakit ve peşin olarak 82 milyon 386 bin 160 dolar ödeyecektir. Ancak, hisse alım anlaşması uyarınca, bu hisse alım fiyatı hisse alım anlaşmasında belirtilen şart ve koşullara bağlı olarak bazı uyarlamalara tabi olabilecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir