Afrin'de bir asker şehit oldu

Cinderes'te arama faaliyeti sırasında bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı. TSK ve ÖSO, Afrin'de Kızılbaş, İskan, Başilhaya ve Kutanlı köylerini teröristlerden temizledi. Gün içinde ele geçirilen köy sayısı 12'ye yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Silahlı Kuvvetleri ile ÖSO'nun Afrin'de 4 köyü daha teröristlerden kurtardığı, Cinderes'te arama faaliyeti sırasında bir askerin ise şehit olduğu bir askerin de yaralandığı bildirildi.

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in ilçe merkezine bağlı Başilhaya, güneybatıda Cinderes beldesine bağlı İskan köyü, kuzeyde Bülbül beldesine bağlı Kızılbaş ve Kutanlı köylerini YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı.

TSK ve ÖSO birlikleri gün içinde Kibar, Zındıkan, Kile, Gümüşburç, Celeme, Hapol, Berlane Kuy ve Küçük Karkin köylerini kurtarmıştı.

Böylece sabah saatlerinden bu yana ele geçirilen köy sayısı 12'ye ulaştı.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 5'i belde merkezi, 163'ü köy ve 33'ü kritik nokta olmak üzere toplam 201 bölgeyi kontrolü altına aldı.

TSK'dan açıklama

TSK'dan yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 12 Mart 2018 tarihinde Cinderes Bölgesinde icra edilen arama tarama faaliyetleri esnasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda, bir askerin şehit olduğu, bir askerin de yaralandığı bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir