Afrin'de "hilal" tamamlandı

TSK, Afrin’in batısındaki Aşağı Sinara ve Yukarı Sinara köylerini aldı. Teröristlerin, Türkiye sınırıyla kara temasını tümüyle keserek, kurtarılan alandaki "hilal"i tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesini terör örgütü PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'tan temizlemek amacıyla 20 Ocak'ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında terör örgütü mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO),  Afrin'deki teröristlerin Türkiye sınırıyla temasını tümüyle keserek kurtarılan alandaki "hilal"i tamamladı.

TSK ve ÖSO, Afrin’in batısındaki Şeyh Hadid beldesine bağlı Aşağı Sinara ve Yukarı Sinara köylerini alarak, teröristlerin, Türkiye sınırıyla kara temasını tümüyle kesti.

Öğle saatlerinde de Karmanluk köyünü kurtaran TSK ve ÖSO, teröristlerin Afrin toprakları üzerinden Suriye-Türkiye sınırıyla tüm kara temasını kesmiş oldu.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 87'si köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 115 noktayı ele geçirdi.

58 terörist sağ ele geçirildi

Harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen 2059 teröristten 58'i sağ ele geçirildi.

Teröristler, ele geçirildikleri bölgelerdeki çatışmalar sırasında operasyona katılan birliklerce çatışma bölgesinden çıkarılarak, kontrol altındaki emniyetli alanlara sevk edildi.

Sağ ele geçirilen teröristler daha sonra TSK unsurlarınca, yurt içindeki adli işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla ilgili adli mercilerin talimatları doğrultusunda genel kolluk güçlerine teslim edildi.

Özel Harekat Afrin'deÖzel Harekat Afrin'de

Afrin'de hedefler tanklarla vurulduAfrin'de hedefler tanklarla vuruldu

Bu konularda ilginizi çekebilir