Afyonkarahisar ticaretin de buluşma noktası

AFSİAD Başkanı Demirayak, "Hızlı tren gibi projelerin hayata geçmesiyle kavşak noktası olmanın yanında termal turizm ve ticaretin de buluşma noktası olacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Demirayak, "Ege'nin parlayan yıldızı olarak yükselen Afyonkarahisar inanılmaz bir değişim içine girmiştir. Bölgesel havaalanı, hızlı tren gibi projelerin de hayata geçmesiyle kavşak noktası olmanın yanında termal turizm ve ticaretin de buluşma noktası olacağız" dedi.

AFSİAD genel katılımlı istişare toplantısı Oruçoğlu Termal Otel'de yapıldı. Gazeteniz DÜNYA'nın kurucusu Türk basınının duayeni merhum Nezih Demirkent'in hayatından kesitler ile DÜNYA Gazetesi'nin başarıları hakkında önemli yer tutan detayların paylaşıldığı toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Demirayak, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül ve AFSİAD üyeleri katıldı.

DÜNYA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Top ve DÜNYA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Feyzan E. Top'un özel davetli olarak katıldığı toplantıda kentin ekonomideki yeri ile yerel ve ulusal medya konuları üzerinde duruldu.

AFSİAD Başkanı Şükrü Demirayak, Afyonkarahisar'ı, termali, tarihi ve gıdasıyla örnek bir şehir yapmaktaki en önemli adımlardan birisinin tanıtım atağı olduğunu, bu noktada da yerel basına büyük görev düştüğünü kaydetti. Akla gelen tüm tanıtım araçlarının bilinçli, organize ve aktif bir şekilde kullanılmasıyla ilimizin bir cazibe merkezi haline getirilebileceğini belirten Demirayak, bu neticenin ise bir sonuç olmadığını belirterek, "Gelinen noktanın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için daha çok çalışacağımız bir başlangıç olacaktır. İşte bizler bu noktada; üzerimize düşen görev ve sorumlulukları layıkıyla yerine getirmek için aynı şevkle çalışıyor olacağız" dedi.

Demirayak şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz aylarda ulusal basında ‘Afyonkarahisar şantiye gibi' başlığıyla bir haber yer almıştı. Gerçekten de konumuna yakışır bir şekilde Ege'nin parlayan yıldızı olarak yükselen Afyonkarahisar inanılmaz bir değişim içinde. Bölgesel havaalanı, hızlı tren gibi projelerin de hayata geçmesiyle kavşak noktası olmanın yanında termal turizm ve ticaretinde buluşma noktası olacağız. Tarihin, termalin, gıdanın başkenti olmaya aday kentimiz, zengin tarihi mirası, doğal zenginlikleri ve çalışan insanlarıyla bu değişimden örnek bir şehir olarak çıkacaktır."

Basın üzerinde kurulmuş bir baskıdan söz edildiğini hatırlatan Vali İrfan Balkanlıoğlu da "İnanıyorum ki eğer Nezih Demirkent'in gazetecilik yaşamına getirdiği ilkeler tam ve kâmil anlamda uygulanabilseydi hiçbir gazetecinin başı derde girmezdi" dedi.

Şeffaflık ve hesap verilebilirlik anlamında gazetenin ve basının büyük önemi olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, "Kamuoyunu aydın kişiler elinde tarafsızca bilgilendiren medyaya ihtiyaç var. Sağduyu sahibi insanların bu tür medyaya sahip çıkması her şeyin üzerinde milli bir görev olmalı" dedi.

"Herkese aynı mesafedeyiz"

DÜNYA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Feyzan E. Top ise DÜNYA Gazetesi'ni ayakta tutan değerleri anlattı. Dede mesleğini 10 yıldır sürdürdüğünü söyleyen Feyzan Ersinan Top, dünyada bir değişim olduğunu ve medyanın da zor bir dönemden geçtiğini ifade etti. Bu değişimin bütün yaygınlığı, derinliği, kısa ve uzun dönemde etkinliğiyle medyayı etkilediğini söyleyen Top, "Medya kuruluşlarının vizyon ve misyonları köklü biçimde farklılaşıyor. Bu da üzerinde durabileceğimiz analizlerin kısa bir süre sonra geçerlilikleri kalmayabilecektir" dedi.

Top, 30 yılını geride bırakan DÜNYA Gazetesi'ni canlı ve diri tutan, okuyucu gözünde itibarlı kılan yönünü kendi bakış açısıyla anlatmak istediğini söyledi.

Bir ihtisas gazetesi olan DÜNYA Gazetesi'ni ayakta tutan değerlerin aynı zamanda yerel ve yaygın medyanın sorunların analizi niteliğinde olduğunu ifade eden Top, DÜNYA Gazetesi'nin, herhangi bir gruba dahil olmayan, bir aile şirketinin yönettiği bağımsız bir yayın organı olduğunu kaydetti. Top, "Memleket ile Mehmet'in çıkarlarını dengeleyecek tutum ve davranışları objektif bir bakış açısıyla, okuyucularımızla paylaşabiliyoruz" diye konuştu.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir